Årets julgåva ger vi till dem som behöver den lite mer - NAB Solutions Årets julgåva ger vi till dem som behöver den lite mer - NAB Solutions
Events

Kolla in vår eventsida där hittar du våra kommande events

Klicka här arrow_forward

Årets julgåva ger vi till dem som behöver den lite mer

20 december 2019

Tillsammans med Team Rynkeby har vi i år valt att skänka pengar till Barncancerfonden. Team Rynkeby – God Morgon är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till cancersjuka barn och deras familjer. Organisationen grundades i Danmark 2002 och idag är det ungefär 2 100 cyklister från åtta olika länder som cyklar till Paris för kampen mot barncancer.

Tillsammans med Team Rynkeby har vi i år valt att skänka pengar till Barncancerfonden.

Team Rynkeby – God Morgon är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till cancersjuka barn och deras familjer. Organisationen grundades i Danmark 2002 och idag är det ungefär 2 100 cyklister från åtta olika länder som cyklar till Paris för kampen mot barncancer. Pengarna som samlas in går oavkortat till Barncancerfonden. 

Idén att cykla till Paris kom till redan 2001 då en av Rynkeby Foods medarbetare diagnostiserad med en lungsjukdom ville göra något för sig själv och bli mer hälsosam. Tillsammans med Rynkebys tekniska chef och ett lag på 10 personer sponsrade med juice och 50 000 DKK begav de sig ner mot Paris sommaren 2002 och en cykling på drygt 120 mil. Tanken var inte att det skulle bli ett välgörenhetsprojekt, men den första cykelturen resulterade i ett överskott som de skänkte till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital. Det blev starten för dagens existerande välgörenhetsprojekt där överskottet går till Barncancerfonden.

Antalet deltagare och sponsorer har växt under åren och likaså donationerna till barncancerfonden.

Läs mer om Team Rynkeby och dess arbete.