Tillbaka till jobbet efter semestern och känns vissa saker lite mer förvirrat än innan? Det är lugnt, tror de flesta känner igen sig. För att underlätta vissa delar i ditt vardagliga arbete frågade vi supporten om tips. Ibland kanske det går lite snabbt på tangenterna och en försäljningsfaktura blir bokförd som inte ska bokföras eller senare visar sig blivit kvittad. I NAV går det enligt standard att ta bort en bokförd försäljningsfaktura. Viktigt att tänka på är att det endast är dokumentet som tas bort och ej transaktionerna som ligger kopplade.

Vid en korrigering av fakturan ska istället en kredit skapas. För att inte råka radera dokumentet finns det en funktion från och med NAV 2017.  Med en inställning  kan du spärra funktionen att radera bokförda fakturor som är äldre än ett visst datum. På detta sätt så behöver du inte oroa dig att du enbart kommer kunna radera dokumentet och de bakom liggande transaktionerna, smart va!

Klicka här för att läsa om hur du ställer in denna funktion i ditt NAV.