Microsoft certifierar sina återförsäljare i olika nivåer och NAB innehar nivån Gold Certified Partner inom området affärssystem. NAB har i alla år haft ett nära samarbete med Microsoft och arbetat för att hålla en hög kompetensnivå på Microsofts produkter. Kraven på att klara Gold-status har höjts och vi är stolta över att visa vår höga kompetens inom vårt fokusområde Microsoft Dynamics NAV. Det betyder också att vi har djup kompetens inom avancerad ekonomistyrning, produktion och lagerhantering.

Att vara en Gold Certified Partner innebär att man nått den högsta nivån i Microsofts partnerprogram och det visar att man har en unik kompetens inom ett marknadssegment. För vår del, grundar vi partnerskapet på Microsoft Dynamics NAV där vi har byggt t.ex en modul för Shared Service Center. Att vara Gold Certified Partner till Microsoft innebär också att vi kan erbjuda våra kunder utökad service och support.

För att säkerställa en hög kvalitet i partnerprogrammet, kan bara de partnerföretag som uppfyller Microsofts högt ställda krav bli Gold Certified Partner. Ett krav är att ha en dokumenterad verksamhetskompetens inom branschen. Alla konsulter och utvecklare ska vara certifierade på den senaste versionen av den aktuella produkten. Dessutom ska man ha genomfört flera stora utvecklingsprojekt. Dessa ska godkännas av Microsoft.