För dig som arbetar med lager och produktion i Dynamics NAV finns funktionen standardkostnadsformulär som är ett effektivt sätt att justera artikelkostnader på. Du kan välja att uppdatera samtliga artiklar, produktgrupper eller artikelkategorier på en och samma gång. Genom att justera kostnaderna på en hel artikelgrupp justeras många artiklar samtidigt istället för att behöva gå till varje enskild artikel. Det för att slippa ett tidskrävande arbete om det är många kostnader som ska justeras.

Om du som exempel har artikeln Cykel som består av många olika komponenter kan du justera kostnaderna direkt på slutprodukten istället för att behöva gå till varje ingående komponent.

Få en tydlig översikt av era artiklar och vilka kostnader som är justerade. Du kan även välja att exportera formuläret för standardkostnad till Excel, göra dina ändringar, och sedan importera Excelfilen till NAV.

Se: Hur exporterar jag från Dynamics NAV till Excel?

Se: Hur importera jag från Excel till Dynamics NAV?

Bilden nedan visar hur det kan se ut när du har gjort en kostnadsjustering i formuläret för standardkostnad. Först ser vi Cykel som är en artikel med dess komponenter. Standardkostnad är den kostnad som cykeln kostar att tillverka idag. Ny standardkostnad visar vad cykeln kommer att kosta efter att vi har gjort en kostnadsändring. Här har vi höjt de indirekta kostnaderna med 12 % och omkostnaderna med 15 kronor. Det vanligaste är dock att endast justera en av kostnaderna.

Underhåll dina artikelkostnader

 

Dela med dina vänner

knapp pruduktöversikt Dynamics NAV