Tiderna förändras och marknaden förändras ännu snabbare. För att du och ditt företag ska kunna vara konkurrenskraftiga på en ständigt föränderlig marknad krävs det att hela tiden utvecklas.

Microsoft Dynamics NAV är affärssystemet som hela tiden vill ligga steget före i utvecklingen. Det för att alltid erbjuda våra kunder det senaste så att du och ditt företag ständigt ska ha tillgång till ett modernt affärssystem.

Under åren har det hänt mycket med Dynamics NAV med ständiga förbättringar för att göra det enklare, smartare och mer innovativt. Se hur systemet har förbättrats från Dynamics NAV version 2009 R2 som släpptes 2010 till version 2015 som släpptes 2014.

2009 R2

2010 släpptes Dynamics NAV 2009 R2, revolutionerande med denna version var att Dynamics NAV kunde integreras med CRM. Versionen innehåller både den ursprungliga ”klassiska” klienten, samt en ny rollbaserad version. I version 2009 R2 kan du nå rollcentret via internet och får en förbättrad användarupplevelse mellan Dynamics NAV 2009 R2 och Windows 7.

2013

I oktober 2012 lanserades Microsoft NAV 2013. I samband med lanseringen av den nya versionen byttes den klassiska klienten ut mot den nya rollbaserade klienten eller numera kallad Windows klienten. Versionen innehöll även en webbklient och en SharePoint klient. Dynamics NAV 2013 var en av de största versionerna som har släppts och innehöll stora förbättringar i jämförelse med tidigare versioner. Version 2013 levererar heltäckande och kraftfulla funktioner, en rik rapportering och business intelligence med bättre tillgång på nästan alla enheter som stöder en webbläsare.

2013 R2

I oktober 2013 lanserades Dynamics NAV 2013 R2, versionen erbjuder en bättre integration med Office 365 och möjliggör en enkel inloggning som även fungerar sömlöst med hjälp av en applikation. Webbklienten blev snabbare och mer effektiv och integrerar med Sharepoint. I rollcentret kan du nu skräddarsy din klient där gränssnittet ligger i linje mer Office 365 vilket möjliggör en enklare användning av systemet.

2015

Dynamics NAV 2015 släpptes i oktober 2014 och bland nyheterna är först och främst en tablet klient som gör att du kan arbeta var du vill och när du vill, allt som behövs är en internetuppkoppling. Versionen erbjuder även en förbättrad integration mot Office 365 och förbättrade visualiseringsmöjligheter med Power BI. Få nya funktioner för att förenkla elektroniska betalningar och automatiserad kontoavstämning.

I Dynamics NAV 2015 kan du redigera dina rapportlayouter i Word. Få ett förenklat rollcenter med färgkodning för att hjälpa användaren att prioritera sitt arbete. En automatisk ifyllning av vissa uppgifter har tillämpas för att snabba på processen och endast de fält som är relevanta baserat på roll och behörighet visas för användaren.

Nu har vi endast tagit upp de stora nyheterna i varje version men självklart har det hänt mer. För varje version blir systemet snabbare och enklare för dig att använda och för oss som partners att administrera. Även insidan av systemet som endast utvecklarna ser förbättras för varje version. Förutom kärnfunktionaliteten som Microsofts utvecklar skiljer sig funktionaliteten mellan olika leverantörer av Dynamics NAV. Det då alla partners utöver Microsofts basfunktionalitet adderar sin egen funktionalitet till systemet.

Utan att behöva vara någon expert kan vi se att Dynamics NAV har utvecklats en hel del från version 2009 R2 till 2015. Men utvecklingen stannar inte där, nu ser vi fram emot nästa version av Dynamics NAV som går under arbetsnamnet ”Corfu” och är planerad att lanseras i slutet av 2015. Enligt den plan som Microsoft har presenterat kommer det ske många förändringar på den funktionella biten i systemet. Planen visar förändringar i workflow, dokumenthantering och OCR, integration med E-tjänster och en enklare användarupplevelse över alla klienter.  Listan över de funktionella egenskaperna är den längsta på nästan ett helt decennium.

Vi har alltså mycket att se fram emot och det ska bli spännande att följa utvecklingen av Microsoft Dynamics NAV.

knapp pruduktöversikt Dynamics NAV