Microsoft Dynamics NAV 2017

Är ni nyfikna på nyheterna i Microsoft Dynamics NAV 2017? Förstår det. Här kommer ett kort inlägg om vilka nyheterna är. Anledningen till att det är ett kortare inlägg är att det varit svårt att gräva fram detaljerat material innan releasen. Därav tittar vi brett idag. Så kommer detaljerna senare. Vad är det som är nytt i Microsoft Dynamics 2017, vad har Microsoft lagt fokus på?

2016-10-12_08h27_53

Bilden och information är hämtad från det här inlägget. Vi ser att det finns tre olika ben som nyheterna fördelats under. De sträcker sig från On-premises produkter till produkter i molnet. Vilket känns aktuellt för Dynamics NAV, där fortsatt utveckling kommer ske av båda produkterna.

Bringing two worlds together – Att föra samman två olika världar
Budskapet och fokus ligger, precis som titeln säger, på att föra samman två världar. I On-premises produkterna kommer integrationen mellan Office 365 och NAV bli ännu tightare, en bättre integration mellan Outlook och NAV är också utlovat. Likaså kommer Power BI bäddas in bättre i ert affärssystem. ”Inbäddningen” känns cool och väldigt användbar om det på ett bättre sätt kan hjälpa organisationer att ta del av de fördelar ett BI-system kan ge.

Enhancing the core application and platform – Förbättra kärnan, från applikationer till plattform
Det har arbetats med att förbättra applikationer inom olika områden. Allt från användarupplevelsen till set-up och konfiguration har varit fokus till den här versionen. En bättre plattform kan betyda en rad olika saker. Från en förbättring i tekniken bakom skärmarna till bättre funktioner för användaren som dagligen arbetar i systemet.

Creating new opportunities – skapa nya möljligheter
Skapa nya möjligheter. Det kan vara svårt att förstå vad det innebär. Med hjälp av nya verktyg som Cortana Intelligence, PowerApps och Microsoft Flows samt Extensions ska det i alla fall gå, att skapa nya möjligheter. Begreppen är många och vi ska försöka oss på en kort förklaring till samtliga.

Cortana Intelligence är ett verktyg för att analysera en stor mängd data från ert affärssystem och göra det till en intelligent handling som gynnar er lönsamhet. Alltså genom att titta bakåt kan ni förutse vad ni som kommer hända framöver, agera på det och tjäna mer. Med hjälp av Cortana Intelligence ska ni kunna ta strategiska beslut innan era konkurrenter gör det. Det är möjligt att läsa mer om Cortana Intelligence här.

PowerApps gör att ni inom företaget kan skapa enklare appar utan att kunna skriva kod. Ni blir era egna utvecklare! Ungefär så här: anslut till de sakerna ni redan har, skapa era appar utan att skriva kod. Publicera slutligen er app och använd på webben eller i mobila enheter. Det ska vara enkelt. Läs mer om PowerApps här.

Microsoft Flow har som mål att ni ska arbeta mindre men göra mer. Ni skapar automatiserade arbetsflöden mellan appar och tjänster så att ni kan ta emot aviseringar, synkronisera filer och mycket annat. Skapa egna enkla flöden. Läs mer om PowerApps här

Extensions för Microsoft Dynamics NAV 2017 är anpassningar som er organisation kan behöva för att skilja er från en standard version men anpassningarna är inte gjorda direkt i källan av koden. Anpassningarna läggs som appar ”ovanpå” ert affärssystem. Det kommer bidra till att det blir enklare att uppgradera ert system och att justering av funktioner kommer vara enklare. Det kan vara svårt att förstå när Extensions inte har visats än, men apparna är tänkta att kunna adderas och plockas bort efter behov. De kommer ligga integrerade med ditt Dynamics NAV och Extensions är en stor del av idén kring Dynamics 365.

Källa