Laddar du inför semestern? Längtar du efter varma dagar på stranden, en tidning i knät och ljudet av havet som slår mot stranden? Det gör vi också, men innan vi går in i semestertempo kan det vara bra att styra upp en del saker på jobbet först. Det är bra att veta att vissa saker, om du skulle glömma, också kan åtgärdas hemifrån. Vi har samlat fem olika tips, dels innan och efter du gått på semester, som kan vara till nytta för dig.

 

Tidsrapportera i din webbklient eller mobil

Vi vill slå ett slag för tidsrapporteringen du gör direkt i din  webbklient eller mobil. Om ni glömt rapportera era timmar innan ni gick på semester är det skönt att kunna sitta kvar i sommarstugan och skicka in rapporten. När mailet plingar till, att tidrapporten måste skickas in, kan du enkelt rapportera direkt i din mobil. Logga in, tidsrapportera och välj skicka.

Attestera dina dokument i din webbklient eller mobil

Går du på semester men har dokument som bör attesteras även när du inte är på arbetsplatsen? Du vet om att det går att attestera i din webbklient eller mobil? Logga in, gå till dokument att attestera, attestera det du behöver och fortsätt sedan med dagen. 

Följ upp sommarförsäljningen i BIsmart

Flexibiliteten är stor när du kan nå affärssystemet i din webbklient eller via en mobil enhet. Arbetar du med BIsmart, vårt Business Intelligence verktyg, och är nyfiken på hur det går med försäljningen när du är på semester, är det inga problem att följa upp direkt. Kolla igenom dina rapporter över sommarförsäljningen online. Kolla via webbklient eller en surfplatta, från sommarstugan om du vill, för att uppdatera dig på företagets siffror. 

Lagra viktiga dokument på SharePoint

Ska en kollega eller vikarie ta över dina uppgifter i sommar? Glöm inte att instruera och lära kollegan det viktigaste i god tid innan du går på semester. På det viset slipper du frågor när du väl stämplat ut för semester. Lagra instruktioner eller viktiga dokument på SharePoint så kommer kollegan lätt åt den viktiga informationen när som helst utan att behöva ringa dig.

Filtersättning på användare

Ett tips kan vara att tänka igenom vilka filtersättningar som ligger på dina kollegor. Är filtersättningen kopplade till kollegornas användar id så kan det vara läge att se så att även deras arbetsuppgifter fördelas på övriga personalen, så att inte uppgifterna råkar bli ogjorda under sommaren.

Sista tipset är såklart att försöka koppla bort arbetet under ett par veckor, då finns det mer kraft och energi att använda när hösten rullar igång. Glad sommar!