Uppdatering kring P27 - NAB Solutions Uppdatering kring P27 - NAB Solutions
Events

Kolla in vår eventsida där hittar du våra kommande events

Klicka här arrow_forward

Uppdatering kring P27

02 mars 2022

Du kan komma behöva uppdatera era avtal med banken, kontakta din bank angående detta, så du är ute i god tid. Läs mer om P27!

P27 började vi skriva om i slutet av förra året och nu är det dags att uppdatera oss på hur och när det påverkar dig.

P27 är ett gemensamt projekt mellan de största bankerna i Norden, där syftet är att skapa en gemensam plattform för att hantera betalningar. Att få ett internationellt etablerat filformat, istället för lokala filformat. Namnet P27 kommer från projektets mål – att förbättra betalningar för alla de 27 miljoner invånare som bor i Norden. Förbättringar och standardiserade filformat gillar vi!

Vad behöver du tänka på?

Du kan komma behöva uppdatera era avtal med banken, kontakta din bank angående detta, så du är ute i god tid.

Filkommunikation direkt med Bankgirot kommer försvinna och de lokala filformaten kommer slussas ut fram till 2024 och de olika bankerna har lite olika tidplaner.

Tidplanerna förändras hela tiden, just nu ser det ut så här gällande när bankerna börjar förbereda sig:

31/3 2022: Handelsbanken och Danske Bank
Första halvåret 2022: Nordea
2022: Swedbank och SEB

För våra kunder i Business Central Online innebär inte P27 någon större förändring. Filernas format som ska hanteras i P27 finns redan i appen Swebase, som alla våra svenska kunder har. Kontakta oss om ni vill ha hjälp med parametersättning av P27 i din molnlösning.

Är du inte redan uppe i molnet och sitter med en tidigare version av Business Central on Prem eller NAV, så finns det möjlighet att uppgradera och få P27-funktionalitet på köpet och mycket mer. Kontakta oss, så hanterar vi just din version av NAV/Business Central.

Kontakta oss för att komma igång!

Hör av dig så ser vi till att du kommer igång med Business Central Online!

Ta kontakt!