Nyheter och aktuellt - NAB Solutions

Aktuellt hos NAB

Här hittar du nyheter samt artiklar där vi tipsar om olika funktioner, nyheter och annat som kan vara intressant.


2020-03-19

Information om NAB:s insatser kring COVID-19 (Corona)

Kära kunder, Vi på NAB gör allt vi som företag kan för att skydda våra kunder, kollegor och samarbetspartners i dessa tider. Vi arbetar aktivt för att våra kunder ska påverkas så lite som möjligt och följer noggrant myndigheternas rekommendationer kring hur riskerna för spridning av COVID-19 kan minskas. Eftersom situationen ständigt förändras förhåller vi oss till det genom att korrigera vår hållning om nya rekommendationer ges. Det gör att den här texten kan komma att uppdateras.

Läs mer
2020-03-17

Fortsätt ditt arbete hemifrån med molnbaserade produkter

Har du hamnat i karantän? Är du fast hemma eller på semesterorten du valde att besöka? Kanske är det så att du inte får vara på kontoret eller så arbetar du frivilligt hemifrån eftersom din arbetsgivare ger dig möjlighet till det. Det har hänt mycket under de senaste veckorna och det har varit svårt att förutspå att Corona skulle få en så stor inverkan på vår vardag. Allt fler företag väljer att ställa in resor och sätta tydliga restriktioner kring vilka som får komma till kontoret och inte. En del uppmanar även sina anställda att arbeta hemifrån.

Läs mer
2020-03-09

Business Central Online – Är det dags att våga välja molnet?

Under 2018-2019 gick Dynamics NAV sakta över till att bli Business Central. Därmed förändrades affärssystemet och fick bland annat ett nytt gränssnitt och delar av den funktionalitet vi varit vana vid förnyades. Med Business Central följde en ny teknisk plattform för våra utvecklare att utveckla i och en ny klient, Modern client, för användarna att arbeta i.

Läs mer
2020-03-03

SAF-T-rapportera i Business Central och Dynamics NAV

Den 1 januari i år infördes obligatorisk SAF-T (Standard Audit File for Tax) rapportering i Norge. Det innebär att alla som är bokföringsskyldiga i Norge, med tillräckligt många transaktioner och stor omsättning under ett år, måste kunna rapportera enligt formatet SAF-T. SAF-T är en elektronisk XML-baserad rapportering för skatt, moms och redovisning och den skickas på begäran till den norska skattemyndigheten. På sikt ska SAF-T ersätta även andra rapporteringsskyldigheter som exempelvis skattedeklarationer.

Läs mer
2020-02-25

Felen i er bokföring försvinner inte av sig själv – Ta tag i differenserna direkt!

Såhär i slutet på månaden sitter många och arbetar med sitt månadsbokslut, men eftersom vi fortfarande är i början av det nya året är många även upptagna med att få ihop sitt årsbokslut för 2019. Med ordning och reda i sin bokföring kan det vara en trevlig historia att avsluta perioder såsom månader eller år. Men för många andra är det tvärtom ett omfattande och slitsamt arbete eftersom vi sitter där, öga mot öga med alla våra differenser som bara måste redas ut. De kan inte längre sopas under mattan eller skjutas framåt i tiden. Vi måste se till att det går ihop, nu.

Läs mer
2020-02-25

Så vet du att det är dags att byta affärssystem!

Är tröskeln hög, kanske rent av otroligt hög, inför att byta affärssystem? Vi förstår, det är ett omfattande arbete som inte är jättekul alla gånger. Det kräver mycket arbete och tid, men för att er organisation ska fortsätta växa, är rätt affärssystem livsviktigt. Om ni känner igen er i någon av situationerna nedan kan det vara dags att börja kika efter ett nytt affärssystem.

Läs mer
Läs in fler
Det finns inga fler nyheter

Håll dig uppdaterad!

Prenumerera på vårat nyhetsbrev och få reda på när vi släpper nya utbildningar, produkter eller andra nyheter.

Var vänlig och fyll i din e-post.