Nyheter & aktuellt - NAB Solutions - NAB Solutions Nyheter & aktuellt - NAB Solutions

Osäker på vilken produkt som passar er?

Vi har paketerade och färdiga lösningar för er i en specifik bransch eller affärsområde.

Se våra färdiga lösnignar

Osäker på vilken produkt som passar er?

Vi har paketerade och färdiga lösningar för er i en specifik bransch eller affärsområde.

Se våra färdiga lösnignar

Osäker på vilken produkt som passar er?

Vi har paketerade och färdiga lösningar för er i en specifik bransch eller affärsområde.

Se våra färdiga lösnignar

Osäker på vilken produkt som passar er?

Vi har paketerade och färdiga lösningar för er i en specifik bransch eller affärsområde.

Se våra färdiga lösnignar

Nyheter & aktuellt

Vad händer i branschen och vad händer på NAB? Här samlar vi alla nyheter och aktuella händelser som vi tycker att ni behöver känna till!

17 januari 2022

Möt Johan Niedomysl -Business Unit Director!

Johan Niedomysl jobbar som ansvarig för MyWay, läs om utmaningarna och drivkraften som gör att han trivs så bra på NAB.

Läs mer
21 december 2021

Påverkas du av de nya norska momsskattereglerna från 1 januari 2022?

En ny digital momsrapportering införs i Norge från 1 januari 2022, som en del av ett moderniseringsarbete som norska Skatteverket (Skatteetaten) genomför i flera steg.

Läs mer
20 december 2021

App nyheter!

Produktavdelningen jobbar för fullt med att förbättra de befintliga apparna men även att ta fram nya appar!

Läs mer
07 december 2021

Tips inför jul & nytt år!

Julen närmar sig sakta men säkert och snart kanske det är dags för lite ledighet. Ibland kan det bli lite extra stressigt inför jul. Vi har därför fiskat upp ett gammalt inlägg för att ge er lite tips!

Läs mer
07 december 2021

17/12 har vi ändrad öppettid i supporten

Vänligen notera att fredagen den 17/12 stänger vår support kl.12.00. Måndagen den 20/12 återgår vi igen till ordinarie öppettider mån-fre 8.00-17.00 (lunchstängt 12.00-13.00)

Läs mer
29 november 2021

Möt Nina Jonasson – Administrative Coordinator!

– Det som jag tyckt varit roligt ända sen jag började på NAB är att vi jobbar i en bransch som ständigt växer och utvecklas, säger Nina.

Läs mer
28 november 2021

Nu uppdaterar vi alla kunder till BC19!

Genom att arbeta i Business Central Online uppdateras er affärslösning automatiskt två gånger per år. Uppgraderingarna går under namnet Wave och sker en gång på våren (Wave 1) och en gång på hösten (Wave 2).

Läs mer
28 november 2021

Enkel utläggshantering i StoryPoint

Med konsulter som spenderar en stor del av sin tid ute hos kunder blir det lätt en del utlägg som ska hanteras och betalas ut. I den senaste versionen av StoryPoint är det nu möjligt att hantera just detta.

Läs mer
26 november 2021

Förbättra er kundtjänst med Dynamics 365 Customer Service!

Dynamics 365 Customer Service är en applikation i Dynamics 365 portföljen med fokus på att skapa den bästa kundtjänsten på marknaden. Customer Service är ert nya system för att hantera all kundservice lätt och smidigt på samma ställe.

Läs mer
22 november 2021

Stort tack för en lyckad kundträff!

I torsdags genomförde vi ännu en lyckad digital kundträff och vi är oerhört glada över att så många av våra kunder hade möjlighet att delta!

Läs mer
16 oktober 2021

Nyheter i PrintVis

PrintVis teamet på NAB ligger i och det finns en del nyheter! Vi kommer också synas på Sign & Print Scandinavia mässan i februari!

Läs mer
15 oktober 2021

P27, ny betalningsplattform på väg att lanseras!

Det händer grejer hos bankerna, en ny betalningsplattform är på väg att lanseras. Vad innebär det för er som kunder?

Läs mer
10 oktober 2021

Vi ses i Milano på Directions!

27-29 oktober finns vi på plats på Directions i Milano! Directions är en utmärkt mötesplats för att utbyta erfarenheter och kunskap!

Läs mer
04 oktober 2021

Nu kommer Wave 2!

I onsdags den 29/9 höll vi ett webinar om 2021 Wave 2. Hade du inte möjlighet att närvara? Ingen fara! Här sammanfattar vi några av punkterna som är bra att ha koll på.

Läs mer
28 september 2021

Möt Mathilda Lindström – Onboarding på StreamLine!

När en kund kommer från ett gammalt system och ska börja i Business Central hjälper vi kunden Onboarda. Vi finns som stöd för att kunden ska bli trygg och bekväm med att utföra sina vardagliga arbetssysslor i det nya systemet!

Läs mer
28 september 2021

5 saker att tänka på inför en flytt till molnet!

Att flytta till molnet kan vara det nästa stora steget som öppnar upp oändliga möjligheter för er verksamhet. Här listar vi 5 saker att tänka på när ni påbörjar er resa till molnet!

Läs mer
28 september 2021

Digitalisera din verksamhet med Microsoft Dynamics 365!

Med Dynamics 365 tar ni er verksamhet till nya höjder. Genom intelligenta affärsappar samlade på samma plattform skapar Dynamics 365 framtidens affärssystem, redan idag!

Läs mer
07 september 2021

Hur väljer jag rätt affärslösning?

Att välja affärslösning är både ett viktigt och stort beslut, men det kan även kännas svårt att veta vad som passar er. Här tipsar vi om 6 punkter som kan vara bra att tänka på när ni ska välja affärslösning!

Läs mer
24 augusti 2021

Möt Johan Määttä – Affärsutvecklare på NAB!

”Jag brinner för hur vi tillsammans kan digitalisera kunders verksamhet och vart digitaliseringen kan ta oss i framtiden. Vi ska inte asfaltera den gamla kostigen utan använda modern teknik och ny funktionalitet för att fortsätta utvecklas och hitta nya vägar.”

Läs mer
16 augusti 2021

Välkommen till NABs nya supportportal!

Vi utvecklar ständigt våra tjänster och sättet vi arbetar på. Nu har vi en ny supportportal för att göra supporten ännu bättre!

Läs mer
12 augusti 2021

Höstspaningar med vår VD, Johan Adenmark!

Sommaren börjar lida mot sitt slut och vi på NAB hoppas att ni haft en härlig semester och njutit av ledigheten och det fina vädret! Snart är det dags att starta i gång en intensiv och rolig höst med nya utmaningar.

Läs mer
01 juli 2021

Ny CFO på NAB!

I samband med sommaren 2021 kom inte bara äntligen värmen utan även en ny kollega, Johan Arvung, vilket är minst lika roligt! Johan tillträder som ny CFO och kommer till NAB med mycket erfarenhet och kunskap.

Läs mer
30 juni 2021

Nyheter i Parrot

Parrot har uppdaterats och här kan du se vad som är nytt i appen, in och kika!

Läs mer
17 juni 2021

Modernisera er säljprocess med SalesPro idag

Använder du redan Business Central idag? Lägger du på SalesPro till din lösning får du ett fullt integrerat system. Du behöver aldrig dubbelregistrera något eller oroa dig för olika kontakter på olika ställen, utan all viktig information är tillgänglig på ett ställe.

Läs mer
01 juni 2021

MyWay – det självklara valet för er skräddarsydda och kompletta affärslösning

MyWay är vårt alternativ för att skapa en affärslösning som är anpassad för att passa just er verksamhet. Genom ett tätt samarbete mellan våra kunniga konsulter och er som kund skapar vi ett helt unikt affärssystem

Läs mer
01 juni 2021

PowerApps är framtidens verktyg!

Vad du gör med PowerApps är att du helt enkelt bygger dina egna appar, precis som du vill ha dem. PowerApps är som ett verktyg som låter dig skapa särskilda lösningar för just era behov. Vi på NAB hjälper dig att reda ut hur det ligger till!

Läs mer
21 maj 2021

StreamLine – grunden till Partner of the Year utmärkelsen!

Det var StreamLine, våra färdigpaketerade produkter för snabb och effektiv implementering av Microsofts affärssystem Dynamics 365 Business Central, utan att kompromissa på kvaliteten, som låg till grund för Partner of the Year utmärkelsen.

Läs mer
11 maj 2021

Året som Partner of the Year

13 Juli 2020 utsågs NAB Solutions till Microsoft Partner of the Year i kategorin Business Central, en fantastisk prestation som speglar allt hårt arbete. Microsoft Partner of the Year Awards tilldelas olika Microsoft-partners som utvecklat och levererat exceptionella lösningar baserade på Microsoft-teknik. Nu har det snart gått ett helt år sen NAB fick utmärkelsen, men hur har året som Partner of the Year egentligen varit?

Läs mer
28 april 2021

Power BI och Badger – upplev din Business Intelligence

Power BI passar alla företag som vill följa upp och se verksamheten, få en överblick och ta fördelaktiga och välgrundade beslut, vilket de flesta vill. Använder ni redan Business Central är det ett naturligt steg att även börja dra nytta av Power BI, eftersom båda verktygen är en del av Microsoftfamiljen. Här är tre skäl till varför just ni borde använda Power BI.

Läs mer
28 april 2021

Kom igång med Power BI direkt med Badger!

Det har aldrig varit så smidigt att komma igång med Power BI som med Badger. Genom att kunna implementera färdiga mallar som passar just er för Power BI i Dynamics 365 Business Central slipper ni allt det krångliga och kan hoppa till det roliga istället – göra snygga och hjälpsamma rapporter som visualiserar er Business Intelligence. Så här kommer du igång!

Läs mer
26 april 2021

Välkommen på vårens digitala kundträff

Nu bjuder vi in till vårens digitala kundträff där vi under ett par timmar får chansen att dela med oss av aktuella ämnen, tips och annat som vi tror kan inspirera er. Det finns mycket att prata om och vi tycker våra kundträffar är ett perfekt tillfälle att få en stund tillsammans med våra kunder. Eftermiddagen den 20 maj är det dags och vi hoppas att du vill vara med. Välkommen!

Läs mer
15 april 2021

Två nya utmärkelser som understryker NABs kompetens inom det vi levererar på marknaden

Två nya utmärkelser för NAB Solutions – Nu har vi mottagit utmärkelserna Guldpartner på Small and Midmarket Cloud Solutions och har vi har också uppfyllt kraven för Small and Midsize Business Management advanced specialization.

Läs mer
30 mars 2021

Välkommen på Launch Event för Dynamics 365 Business Central!

Nu bjuder Microsoft in till ett Launch Event av den nya versionen av Business Central. Delta i ett kostnadsfritt digitalt event där du får veta mer om de nyheter som kommer med senaste versionen av Business Central. Du kan förvänta dig inspirerande talare, dynamiskt innehåll och möjligheter att lära dig hur du kan ta din verksamhet och Business Central till nästa nivå.

Läs mer
24 mars 2021

Ny Wave i april – men vad är egentligen en Wave?

Vi nämner det hela tiden. I april kommer en ny Wave. Business Central version 18, Wave 1 eller i samband med Wave 1 uppgraderas även dina appar. Vad innebär egentligen en Wave? Vilka berörs och hur går den till? Jo, två gånger om året uppgraderas Microsofts molnprodukter och den Wave vi pratar om, berör appar inom Dynamics 365 och Power Platform där vi bland annat hittar Business Central, Sales Professional och Power BI.

Läs mer
22 mars 2021

Nu kopplar du enkelt ihop ditt lager i Qpick med Dynamics 365 Business Central via Qpick Connector

Ett utvecklarmoment mindre och enklare integrering för dig? Det kan inte bli bättre. Om du arbetar med lagerstyrning eller har lagerverksamhet av varierande storlek finns Qpick som mobilt WMS (Warehouse Management System) att integrera med Dynamics 365 Business Central. Ett lagerstyrningsverktyg som hjälper dig att optimera din lagerverksamhet för att få till en mer noggrann lagerhantering och effektiv intern lagerprocess.

Läs mer
16 mars 2021

Business Central version 18 – läs om ett par av nyheterna redan nu!

Nu laddar vi inför en ny version av Business Central, version 18 som släpps i samband med att Microsoft släpper Wave 1, 2021 för alla Dynamicsprodukter nu i april. Med varje ny version kan allt från större nyheter till mindre förbättringar tillkomma i din affärslösning. Med varje release förbättras även prestandan i din produkt och det gör att du två gånger om året, vid varje Wave, får en bättre produkt

Läs mer
15 mars 2021

För dig som arbetar i Business Central – nu är det hög tid att byta till nya Microsoft Edge

Vi vill påminna om att den 2 april 2021 kommer Microsoft att ta bort stödet i Business Centrals webbklient Modern client för de äldre webbläsarna Internet Explorer 11 och Microsoft Edge Legacy. Det här kommer påverka alla som använder Business Central Online men också kunder med lokalt installerade versioner av Business Central som uppgraderar till senaste versionen i april. Därför bör du uppgradera eller byta din webbläsare innan 1 april 2021.

Läs mer
11 mars 2021

Business Central Online – 7 anledningar att välja en affärslösning i molnet

I april släpps nya versionen av Business Central och det finns många fördelar med att välja en affärslösning i molnet. Idag är molnet inte något som behöver förklaras utan finns ofta med som alternativ när kunder ska byta affärslösning. Vad är då fördelarna med att arbeta i Business Central Online och inte välja en lokalt installerad produkt? Här listar vi sju fördelar som kommer med en affärslösning i molnet.

Läs mer
09 mars 2021

Nya Appreleaser redo för Wave 1!

Vi får inte glömma att det inte bara är en ny version av Business Central som kommer i samband med Waven i april. Nej, vid varje ny release av Business Central får du också den senaste versionen av de appar du använder. En ny version av en app kan egentligen släppas när som helst under året men skillnaden är att vid varje Wave, får du automatiskt senaste versionen av apparna i samband med att ditt Business Central uppgraderas.

Läs mer
05 mars 2021

Nya regler från 1 april – omvänd skattskyldighet för viss elektronik

Den 1 april träder nya regler i kraft för omvänd skattskyldighet på viss elektronik. Det innebär att köpare och säljare behöver vara extra uppmärksamma vid inköp eller försäljning av dessa varor. Det är finansdepartementet som föreslår att omvänd skattskyldighet ska införas på mobiltelefoner, integrerade kretsanordningar, spelkonsoler, pekdatorer och bärbara datorer. För att de nya reglerna ska tillämpas ska det totala beskattningsunderlaget överstiga 100 000 kr per utsänd faktura.

Läs mer
22 februari 2021

SmartApps Docs – lär dig mer om dina appar!

Du visste väl om att SmartApps Docs finns? Om inte, så är det hög tid att du klickar dig vidare för att ta en titt, i synnerhet om du är en appanvändare. Använder du appar som Parrot vid avtalsfakturering, StoryPoint för projektverksamhet eller Badger när du ska analysera med Power BI finns en plats att leta mer information på. På SmartApps Docs finns hjälp kring hur du kommer igång men också mycket annat om dina appar. Det är en perfekt plats för dig eller din nya kollega som behöver lära sig mer om hur funktioner i er affärslösning fungerar.

Läs mer
16 februari 2021

Med FINQR och Business Central integrerat får IXX en smart lösning som förbättrar deras kassaflöde

Sedan sent i höstas har vi arbetat intensivt för att IXX ska kunna gå från sin gamla affärslösning till Business Central Online på ett smidigt och säkert sätt. En del i det här projektet har varit att integrera plattformen FINQR med Business Central så att IXX kan få ett optimerat kassaflöde och korta betaltiden från sina kunder. Ett samarbete som varit uppskattat från alla håll. Enligt IXX CFO Richard Rydén har samarbetet och leveransen av plattformen, tillsammans med integrationen till Business Central Online, varit i världsklass och skett inom den tid som var bestämt.

Läs mer
11 februari 2021

Vi hjälper er att komma igång med Sales Professional på en vecka!

Ett smart CRM kan lyfta även den stökigaste säljorganisationen genom att ge struktur och ordning kring säljprocessen. Vi ställde ett par frågor till Jens Mattsson som är vår go-to-guy när det kommer till Sales Professional. Jens bistår med det mesta kring CRM-lösningen Sales Professional och hjälper kunden genom hela resan, från ett visat intresse till att kunden är igång och kör sitt CRM. Och även efter, om det skulle behövas.

Läs mer
25 januari 2021

Det här är Sales Professional – smart CRM inom Dynamics 365

Sales Professional är en CRM-lösning från Microsoft som hjälper dig att få ordning på din säljprocess. Här får du hjälp att styra upp både er nyförsäljning och försäljning till befintliga kunder. Här hanterar du leads, affärsmöjligheter och förvaltar pågående affärer. Sales Professional är en del av Dynamics 365 och kan därmed smart integreras med andra applikationer från Microsoft. Inte minst Business Central och Office 365.

Läs mer
18 januari 2021

Nu trendspanar vi inför 2021!

När vi skrev ett liknande inlägg i början av 2020 så visste vi inte att världen skulle drabbas av en pandemi som förändrat vardagen för näst intill alla. Pandemin fick den digitala mognaden att accelerera och alla som i sitt arbete kunnat utnyttja möjligheten att arbeta på distans har fått anpassa sig till ett nytt arbetssätt. Och det ganska kvickt. Men vi såg även andra trender som vi tror växer sig ännu starkare under 2021. Vi stämde av med vår VD Johan Adenmark, vad anar han för trender under det kommande året?

Läs mer
13 januari 2021

Nytt år och nya möjligheter – är det dags att byta till Business Central?

Att byta affärssystem är kanske inget som känns toppenkul eller något företag vill göra särskilt ofta. Nej, att byta affärssystem skjuter vi gärna på tills det är absolut nödvändigt. När bytet väl måste ske kan konsekvenserna av att ha arbetat i ett gammalt system skapat så stora problem i verksamheten att det påverkar lönsamheten negativt. När det gått så långt blir det bråttom att hitta en ny lösning.

Läs mer
15 december 2020

Öppettider under jul och nyår

Under de helgdagar som infaller runt jul och nyår har vi ändrade öppettider på vårt kontor och i vår support. 23 december 08.00-15.00 Julafton Stängt Juldagen Stängt 30 december 08.00-15.00 Nyårsafton Stängt Nyårsdagen Stängt 5 januari 08.00-15.00 Trettondag jul Stängt

Läs mer
03 december 2020

Storbritannien hanteras efter årsskiftet som land utanför EU – det här bör du tänka på i Business Central

Den 31 januari i år lämnade Storbritannien EU, det som även kallats Brexit, och valde därmed att avsluta sitt medlemskap i den Europeiska unionen. Med tanke på att det är en särskild händelse så har det krävts tid för att utträdet ska ske. EU och Storbritannien kom överens om ett utträdesavtal vilket medförde en övergångsperiod som upphör den 31 december 2020. Efter sista december hanteras därför inte Storbritannien som ett EU land längre utan som övriga länder utanför EU.

Läs mer
20 november 2020

NAB syntes vid flera tillfällen under dag två av Directions

Som vi skrev förra veckan så ägde Directions 4 Partners Virtual 2020 rum i början av november och NAB deltog under alla dagar. I vårt första inlägg berättade vi om de nyheter som släpptes och vad vår CEO Johan Adenmark sa under sin session. Under andra dagens keynotes lyftes NAB både en och två gånger. Vi beskrevs som en partner som ligger långt fram i partnerkanalen när det kommer till utveckling och leverans av moderna affärslösningar i molnet.

Läs mer
17 november 2020

Kom igång med Power BI i ditt Business Central Online på ett par timmar!

För många företag är tröskeln att komma igång hög. Power BI är förknippat med mycket tid och arbete men också med en stor kostnad. Många tror att det innebär långa projekt och att du som användare behöver ha stor kunskap kring Power BI för att ens börja använda Power BI. Sanningen är att du inte behöver kunna allt på en gång och det behöver inte innebära ett långt projekt för att börja använda Power BI.

Läs mer
13 november 2020

Directions 4 partners Virtual 2020 – en kort sammanfattning av årets konferens

Directions är en årlig konferens som tidigare haft en ”lokal” förankring och för oss i Europa, kallats Directions EMEA. Konferensen är skapad av Microsoft Partners för Microsoft Partners men Microsoft själva har kommit att bli en stor del av eventet. Tillsammans med Inspire, som är en konferens för samtliga Microsoftpartners världen över, är det ett viktigt event som förser partnerkanalen med mycket information

Läs mer
05 november 2020

Power BI – ett säkert underlag att fatta dina beslut ifrån

Har du mycket bra data i ditt affärssystem som du skulle vilja överblicka på ett bättre sätt? Kom till rätta med viktig affärsmässig information genom att implementera ett verktyg som sammanfattar dina siffror och göra något mer konkret, användbart av det. Till exempel en Power BI-plattform. Här skapar du rapporter, grafer eller visuella diagram av data som kommer från din verksamhet, det ger dig ett datadrivet underlag som du kan använda när du fattar dina beslut.

Läs mer
20 oktober 2020

PrintVis – the perfect match för dig inom printindustrin!

PrintVis är en branschlösning som baseras på Microsoft Dynamics men med nödvändig funktionalitet som är specifik för den grafiska industrin. Genom att integrera PrintVis med Microsoft Dynamics Business Central får du en kraftfull affärslösning som håller över tid. Med PrintVis hanterar du specifika detaljer inom grafisk produktion och tar kontroll över printjobbets hela livscykel, från estimat till leverans. PrintVis erbjuds antingen on Prem eller Online och kan därför ”hostas” både i molnet och på egna servrar. Affärslösningen PrintVis säljs och implementeras endast av ett nätverk utvalda, skickliga partners runt om i världen.

Läs mer
14 oktober 2020

Nu är vi själva uppe på senaste versionen av Business Central i molnet!

Vi vill leva som vi lär och har därför sedan ett par år tillbaka själva arbetat i molnet med vårt Business Central. Det gör att vi vet vad vi pratar om. Nu när det är dags för en ny version uppgraderar vi på NAB vårt Business Central Online först, innan vi går över till att låta våra kunder uppgraderas. På så vis kan kunderna känna sig trygga med att vi, som deras partner, faktiskt också uppgraderas och vi gör det innan kunderna landar i den senaste versionen. Det gör att vi hinner känna lite på den nya versionen innan kunderna uppgraderas

Läs mer
12 oktober 2020

Lång erfarenhet av den grafiska industrin – en fördel när Daniel nu lägger stort fokus på PrintVis

Från och med hösten 2020 erbjuder vi på NAB en branschlösning till kunder inom den grafiska industrin, nämligen PrintVis, I samband med att vi lanserar vårt nya erbjudande börjar även vår nya kollega Daniel Borensved. Daniel kommer vara vår PrintVis-konsult och har lång erfarenhet av den grafiska branschen men också av PrintVis och NAV – numer Business Central. Vi ville prata om PrintVis med Daniel och samtidigt få en chans att lära känna honom bättre

Läs mer
05 oktober 2020

Nu kan du sluta leta – PrintVis är en komplett affärslösning för dig inom den grafiska industrin

Nu utökar vi på NAB vårt erbjudande med en ny branschlösning som kan integreras med Business Central. Från och med hösten 2020 erbjuder vi PrintVis – en komplett affärslösning för dig som verkar inom den grafiska industrin. PrintVis passar medelstora till stora företag som arbetar med allt från digitaltryck, offset, storformat, förpackningstryck till etikett på rulle. Du som verkar inom printindustrin får nu, tillsammans med Business Central, hela det grafiska flödet, ekonomi och uppföljning, i ett och samma system.

Läs mer
25 september 2020

Nu är vi även bästa partnern i Sverige på Dynamics 365 Business Central!

Vi kan stolt meddela att 2020 går två av Microsofts utmärkelser till oss på NAB! Vi blir Dynamics 365 Business Central Partner of the Year och tilldelas även priset Årets Partnersamarbete – Dynamics. Otroligt roligt att återigen få bekräftelse på att vi valt att arbeta på ett sätt som ligger rätt i tiden. Både när det kommer till Business Central och hur vi utvecklar våra partnersamarbeten. Vi satsar på att enklare kunna leverera kraftfulla affärslösningar till kunder i en molnmiljö.

Läs mer
23 september 2020

Resan till molnet kan se olika ut – gör dig redo för att uppgradera!

Funderar du på att uppgradera? Fördelen med att ligga i Business Central Online är att du uppgraderas automatiskt två gånger om året och det sker utan att du behöver göra någon extra insats. Microsoft sköter uppgraderingarna åt dig och det sker nattetid för att påverka verksamheten i så liten grad som möjligt. Med regelbundna uppgraderingar får du den senaste tekniken före alla andra utan att behöva lyfta ett finger.

Läs mer
15 september 2020

Om två veckor är nya versionen av Business Central här

Tiden går snabbt och det är snart dags för en ny version av Business Central Online. I oktober börjar Microsoft att uppgradera de kunder som ligger i Business Centrals molnmiljö och kommer fortsätta att göra det löpande tills att alla kunder är uppe på den nya versionen. Exakt när just ditt företag kommer uppgraderas är därför svårt att säga, men från oktober och framåt börjar det globala arbetet med att lyfta alla kunder till Business Central version 17.

Läs mer
24 augusti 2020

NAB är nu en del av Microsofts Inner Circle!

I juli i år presenterade Microsoft vinnarna i sin årliga utmärkelse Partner of the Year. Till vår stora glädje stod NAB som stolta vinnare och vi fick ta emot priset som bäst i världen på Microsofts affärssystem Dynamics 365 Business Central. Något vi är otroligt glada över. Nyligen blev vi återigen uppmärksammade av Microsoft för framstående försäljning och vårt sätt att tänka nytt under det senaste året. Därför tilldelas NAB en hedersam plats i Microsofts prestigefyllda grupp Inner Circle för affärsapplikationer 2020/2021.

Läs mer
18 augusti 2020

Appar ger dig nya möjligheter att skapa en kraftfull affärslösning till en rimlig peng!

NAB arbetar hårt för att vara med och driva utvecklingen av affärslösningar framåt. Sedan ett tag tillbaka har produktteamet arbetat med utveckling av appar och nyligen blev våra applikationer uppmärksammade av Microsoft som “Preferred solutions”. Ett sätt att lyfta de appar som ger kunden bäst kundnytta, kvalité och prestanda. Vi stämde av med Anton och Liza på vår produktavdelning hur de arbetar och vad de tänker kring det nya sättet att utveckla produkter.

Läs mer
13 augusti 2020

Nu blir det enklare att ta fram listor som passar just dig!

Som ni säkert redan vet så släpps ny funktionalitet till Business Central i samband med att nya releaser av Business Central kommer. Vi vill redan nu hinta om en ny, användbar och smart funktionalitet, nämligen SmartList som kommer i höst. SmartList är ett sätt för dig som ”vanlig” användare att enklare ta fram data ur olika tabeller och arbeta med de siffror som just ditt företag behöver.

Läs mer
21 juli 2020

Våra kunder hjälper oss att bli bäst i världen på Business Central!

Den 14 juli tillkännagav Microsoft att det är NAB Solutions som vinner den globala titeln Partner of the Year 2020 i kategorin för Dynamics 365 Business Central. Vi pratade med Dan Erngård och Johan Adenmark om utmärkelsen.

Läs mer
15 juli 2020

Pressmeddelande: NAB Solutions bäst i Världen på Business Central

Växjöföretaget NAB Solutions har i konkurrens med 3300 företag från över 100 länder blivit utsedda till Microsoft Partner of the Year i kategorin Dynamics 365 Business Central.

Läs mer
14 juli 2020

NAB bäst i världen på Business Central

13 Juli kom beskedet som vi väntat på, NAB Solutions har i konkurrens med företag över hela världen blivit utsedda till Microsoft Partner of the Year i kategorin Business Central. En enorm milstolpe som vi är oerhört stolta över och något vi har jobbat oerhört hårt för.

Läs mer
07 juli 2020

Produktivitetstips – kortkommandon i Business Central

Supporten tipsar om hur du kan arbeta smartare med olika kortkommandon i Business Central. I det här dokumentet finns tips för allmänna funktioner, data i listor och datainmatning. Perfekt för sig som arbetar mycket i Business Central och gärna använder tangentbordet så mycket som möjligt när du arbetar

Läs mer
25 juni 2020

En vår där moderna digitala affärslösningar fått ta stor plats

När året började hade vi ingen aning om att våren skulle se ut som den gjort. Över en natt kom Corona att påverka tusentals företag och deras vardagliga arbete. Johan Adenmark VD på NAB reflekterar över våren och förklarar hur han tänker kring arbete på distans, hur kunderna tvingats över tröskeln till det digitala och hur kontoret fortfarande är en otroligt viktig mötesplats.

Läs mer
22 juni 2020

Fredrik Streby fokuserar på att inte krångla till det

Jo, men det finns få saker som är så roligt som att göra ny smart funktionalitet enklare och mer tillgänglig för våra kunder, förklarar Fredrik och ler. Om vi får till en paketering som förenklar vardagliga arbetsprocesser för majoriteten av våra kunder så har vi lyckats

Läs mer
17 maj 2020

Grattis med dagen Norge!

I samband med 17 maj vill vi meddela att vi på NAB Solutions nu levererar Business Central även i Norge. Med vårt StreamLine Start paket kommer du igång med Business Central på bara en vecka och du gör det till ett fast pris. När du väl är igång har du alla möjligheter att utvecklas tillsammans med din affärslösning och växa efter hand.

Läs mer
08 maj 2020

Sales Professional – hantera leads och affärsmöjligheter direkt från Outlook!

Arbetar du med försäljning och mailar mycket med dina kunder? Låt oss vara ärliga, vi vill gärna vara väl förberedda när vi pratar med våra kunder men orkar inte riktigt skriva ner alla mailkonversationer eller telefonsamtal för att uppnå det. Vi har så mycket annat att göra. Om du arbetar med försäljning hade det varit skönt att enkelt kunna få en överblick av vad som sagts eller mailats och vid vilken tidpunkt.

Läs mer
07 april 2020

Nu börjar den nya versionen av Business Central Online rullas ut till kunder världen över!

Nu är vi inne i april och för er som använder Business Central Online kommer uppdateringen till senaste versionen nu att dra igång. I det här inlägget får ni en överblick av Microsofts arbete vid en större uppdatering och ungefärliga datum för processen. I och med COVID-19 förändras ett par saker jämfört med hur det vanligtvis ser ut. Bland annat är tidsperioden för alla uppdateringar förlängd med 30 dagar.

Läs mer
06 april 2020

NAB Solutions förvärvar klassiska Lokstallet i Växjö

– Vi har under en tid sett över möjligheterna att expandera vårt huvudkontor i Växjö. När möjligheten att köpa Lokstallet dök upp var det ett lätt beslut. Det känns inspirerande att få tillgång till en så klassisk byggnad och att den ligger bredvid vårt nuvarande kontor är positivt, säger Johan Adenmark, VD på NAB Solutions.

Läs mer
02 april 2020

Sales Professional – Nu en del av NAB familjen!

Ny kollega och nytt säljstöd Äntligen är vi igång på riktigt. I fredags välkomnade vi vår nya kollega Jens som kommer att vara produktansvarig för det säljstöd vi numer också erbjuder, nämligen Microsofts Sales Professional. Sales Professional är ett slimmat CRM-system som hjälper dig och din säljkår att samla hela säljprocessen på ett och samma ställe. Verktyget ger dig struktur och ordning, vilket gör att du lättare hittar rätt när du ska prata med nuvarande eller potentiella kunder. Med rätt underlag skapar du mer lönsamma affärer.

Läs mer
24 mars 2020

Niklas Soldahl – Hos oss är kunden aldrig en i mängden

Tänk er så här. Varje morgon kommer han ut från köket, i handen håller han sin gula kaffekopp och han är angelägen om att stämma av läget med sina kollegor. Niklas Soldahls intresse för andra är en egenskap som kommer väl till pass i hans roll som supporttekniker. Många gånger är det nämligen Niklas som lugnt och metodiskt hjälper er när ni ringer in till supporten. För honom är det viktigt att inte bara svara på frågan som ställs utan verkligen göra personen som ringer in nöjd. Han menar att det är en skillnad i det och målet för honom är alltid att göra kunden nöjd.

Läs mer
20 mars 2020

Bli effektivare genom att digitalisera er fakturahantering i Business Central

Vågar ni räkna på hur mycket tid ni lägger på att manuellt skriva ut, kuvertera, frankera och posta era fakturor? Faktureringsprocessen är en av de processer som många företag väljer att digitalisera först. Kanske för att det sparar mycket tid för dem eller för att det helt enkelt upplevs som smidigt att slippa hantera alla fakturor manuellt. Det behöver inte vara så svårt heller. Varför slösa tid och resurser på något ni enkelt effektiviserar? Och i förlängningen kan spara pengar på.

Läs mer
19 mars 2020

Information om NAB:s insatser kring COVID-19 (Corona)

Kära kunder, Vi på NAB gör allt vi som företag kan för att skydda våra kunder, kollegor och samarbetspartners i dessa tider. Vi arbetar aktivt för att våra kunder ska påverkas så lite som möjligt och följer noggrant myndigheternas rekommendationer kring hur riskerna för spridning av COVID-19 kan minskas. Eftersom situationen ständigt förändras förhåller vi oss till det genom att korrigera vår hållning om nya rekommendationer ges. Det gör att den här texten kan komma att uppdateras.

Läs mer
17 mars 2020

Fortsätt ditt arbete hemifrån med molnbaserade produkter

Har du hamnat i karantän? Är du fast hemma eller på semesterorten du valde att besöka? Kanske är det så att du inte får vara på kontoret eller så arbetar du frivilligt hemifrån eftersom din arbetsgivare ger dig möjlighet till det. Det har hänt mycket under de senaste veckorna och det har varit svårt att förutspå att Corona skulle få en så stor inverkan på vår vardag. Allt fler företag väljer att ställa in resor och sätta tydliga restriktioner kring vilka som får komma till kontoret och inte. En del uppmanar även sina anställda att arbeta hemifrån.

Läs mer
09 mars 2020

Business Central Online – Är det dags att våga välja molnet?

Under 2018-2019 gick Dynamics NAV sakta över till att bli Business Central. Därmed förändrades affärssystemet och fick bland annat ett nytt gränssnitt och delar av den funktionalitet vi varit vana vid förnyades. Med Business Central följde en ny teknisk plattform för våra utvecklare att utveckla i och en ny klient, Modern client, för användarna att arbeta i.

Läs mer
03 mars 2020

SAF-T-rapportera i Business Central och Dynamics NAV

Den 1 januari i år infördes obligatorisk SAF-T (Standard Audit File for Tax) rapportering i Norge. Det innebär att alla som är bokföringsskyldiga i Norge, med tillräckligt många transaktioner och stor omsättning under ett år, måste kunna rapportera enligt formatet SAF-T. SAF-T är en elektronisk XML-baserad rapportering för skatt, moms och redovisning och den skickas på begäran till den norska skattemyndigheten. På sikt ska SAF-T ersätta även andra rapporteringsskyldigheter som exempelvis skattedeklarationer.

Läs mer
25 februari 2020

Felen i er bokföring försvinner inte av sig själv – Ta tag i differenserna direkt!

Såhär i slutet på månaden sitter många och arbetar med sitt månadsbokslut, men eftersom vi fortfarande är i början av det nya året är många även upptagna med att få ihop sitt årsbokslut för 2019. Med ordning och reda i sin bokföring kan det vara en trevlig historia att avsluta perioder såsom månader eller år. Men för många andra är det tvärtom ett omfattande och slitsamt arbete eftersom vi sitter där, öga mot öga med alla våra differenser som bara måste redas ut. De kan inte längre sopas under mattan eller skjutas framåt i tiden. Vi måste se till att det går ihop, nu.

Läs mer
25 februari 2020

Så vet du att det är dags att byta affärssystem!

Är tröskeln hög, kanske rent av otroligt hög, inför att byta affärssystem? Vi förstår, det är ett omfattande arbete som inte är jättekul alla gånger. Det kräver mycket arbete och tid, men för att er organisation ska fortsätta växa, är rätt affärssystem livsviktigt. Om ni känner igen er i någon av situationerna nedan kan det vara dags att börja kika efter ett nytt affärssystem.

Läs mer
25 februari 2020

Ett väl utfört förarbete bäddar för lyckade projekt

Vem vill inte att de projekt vi lägger mycket tid och pengar på ska bli så bra som möjligt? Vid stora projekt blir det ännu viktigare att betona det gemensamma ansvaret hos både kund och leverantör för att utfallet ska bli så bra som möjligt. När vi pratar med våra konsulter, som många har arbetat i stora projekt, märker vi hur viktigt det är med ett bra förarbete. Det bäddar för lyckade projekt, där samtliga parter vet förutsättningarna, kraven och målet.

Läs mer
10 februari 2020

Badger – Hjälper dig med uppföljningen i Business Central!

Behöver ni komma igång med er uppföljning i Business Central? Då är Power BI ett kraftfullt verktyg som gör det möjligt att gräva sig djupt ner i sin egen data. Med Power BI-plattformen Badger får du alla kopplingar till Business Central vilket gör att ni kan börja arbeta direkt. Här har ni möjlighet att hantera och presentera data visuellt. Ni kan även ta fram grafer, rapporter och diagram, allt baserat på era siffror och er verksamhet.

Läs mer
10 februari 2020

Därför ska du använda Power BI i Business Central

Vi har tidigare skrivit om Business Intelligence, vad det är och vem det passar för. För att ta oss vidare i diskussionen tänkte vi kika närmare på Power BI. Power BI är plattformen Microsoft erbjuder för att tillämpa Business Intelligence på ett smidigt sätt. Här processas, sammanställs och visualiseras data. Ni får underlaget presenterat som tilltalande rapporter, diagram och grafer som ni analyserar och använder som stöd i era beslut. Ett verktyg för både snygg och smart uppföljning helt enkelt.

Läs mer
05 februari 2020

Business Intelligence – De fyra vanligaste frågorna

Känns Business Intelligence krångligt? Vi vet att det råder en viss begreppsförvirring när det kommer till Business Intelligence och saker relaterade till det, men det behöver inte vara så komplicerat. För att se nyttan med verktyget behöver du inte förstå alla detaljer utan mer vad det kan göra för dig. Vi har här försökt besvara fyra av de frågor vi ofta får när det kommer till Business Intelligence eller BI, det är även fyra grundläggande frågor för att förstå begreppet.

Läs mer
28 januari 2020

Nu öppnar vi nytt kontor i Malmö!

Nu har vi slagit upp portarna till vårt nya kontor i söder! Från januari 2020 hittar ni NAB Solutions även på Stortorget 19 i Malmö. Efterlängtat och härligt tycker vi.

Läs mer
23 januari 2020

Förändrad cookie hantering berör dig som använder webbklienten

I början av februari kommer det ske en förändring i hur cookies hanteras i webbläsarna Google Chrome och Microsoft Edge. Trots att ändringarna primärt rör dessa webbläsare, kan det i förlängningen bli aktuellt även för andra leverantörer att anta liknande policys kring cookies.

Läs mer
21 januari 2020

Fullt fokus framåt – Låt oss prata nytt år med vår VD!

Nytt år och nya möjligheter. En fras som brukar föregås av en lång utvärdering kring det gångna året. Idag tänkte vi dock inte bli långrandiga med att sammanfatta vårt 2019. Nej, vi tycker det är roligare att blicka framåt. Vi vill hellre ha en snabb lägesrapport inför det nya året med vår VD Johan Adenmark. Hur ser han och NAB på 2020?

Läs mer
20 december 2019

Årets julgåva ger vi till dem som behöver den lite mer

Tillsammans med Team Rynkeby har vi i år valt att skänka pengar till Barncancerfonden. Team Rynkeby – God Morgon är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till cancersjuka barn och deras familjer. Organisationen grundades i Danmark 2002 och idag är det ungefär 2 100 cyklister från åtta olika länder som cyklar till Paris för kampen mot barncancer.

Läs mer
16 december 2019

Supportens öppettider under jul och nyår

Jul och nyår närmar sig och supporten kommer du att ha förändrade öppettider. Du hittar öppettiderna för kommande helgdagar nedan:

Läs mer
29 november 2019

Vi hjälper dig med ditt årsavslut, anmäl dig till vår utbildning redan idag!

Oavsett när ditt räkenskapsår tar slut behöver du göra ett årsavslut. Vi har därför tagit fram en utbildning både för dig som arbetar i Dynamics NAV och Business Central för att hjälpa dig på vägen.

Läs mer
21 november 2019

Vi hjälper dig få mer insyn i ditt företag – anmäl dig till vår kassaflödesutbildning idag!

Som beslutsfattare i ett företag är det av största vikt att ha kassaflödesinformation som går att lita på. För att få en inblick i hur kassaflödet kommer se ut om en vecka, två veckor, en månad och så vidare. Under en timme kommer vi gå igenom de olika funktionerna i kassaflödet och hur du sätter upp ett kassaflöde.

Läs mer
15 november 2019

Parrot, appen som hjälper dig med återkommande fakturering i Dynamics 365 Business Central!

Brukar du fakturera samma belopp varje månad? Kanske en återkommande försäljning eller ett avtal? Istället för att sköta den återkommande faktureringen manuellt kan appen Parrot hjälpa dig att automatisera dina processer och flöden.

Läs mer
12 november 2019

Lär dig mer om din budget och kontouppställning!

Tisdagen den 19 november håller vi en webbutbildning för dig som vill lära dig mer om budget och kontouppställning. Det krävs ingen förkunskap för att gå på utbildningen och målet är att du ska känna dig mer säker på budget och kontouppställning samt arbeta självständigt.

Läs mer
22 oktober 2019

Automatisera dina momsdeklarationer i Dynamics 365 Business Central med appen Smart Swedish VAT.  

Smart Swedish VAT är den senaste appen från SmartApps som du kan ladda ner till ditt Business Central. Med Smart Swedish VAT behöver du inte hantera din momsdeklaration manuellt utan appen gör det automatiskt åt dig.

Läs mer
17 oktober 2019

Bli expert på dina anläggningstillgångar med vår webbutbildning!

Hur ska en anläggningstillgång läggas upp? Avskrivningen är fel, kan jag korrigera den? Känner du igen dig? Då är den här utbildningen något för dig!

Läs mer
26 september 2019

Uppgraderar du också ditt affärssystem två gånger per år?   

Arbetar du i Dynamics 365 Business Central Cloud så uppgraderas din affärslösning per automatik två gånger per år. Uppgraderingarna kallas nu för Wave, Wave 1 kommer på våren och Wave 2 på hösten. Det innebär att du alltid arbetar i den senaste versionen och har tillgång till den senaste funktionaliteten.

Läs mer
26 september 2019

Vi åker till Directions EMEA! 

Directions EMEA är en oberoende konferens för Microsoft Dynamics 365 partners med fokus på små och medelstora företag. Konferensen organiseras av partners för partners och under tre dagar kommer vi få lära oss mer om Microsofts nästa steg för Dynamics 365 Business Central.

Läs mer
12 september 2019

I höst håller vi momsutbildning, både för dig som arbetar i Dynamics NAV och Dynamics 365 Business Central.

I slutet på september och början på oktober håller vi höstens första utbildning. En momsutbildning som är framtagen för dig som vill lära dig mer om hur momsredovisningen fungerar, där vi går igenom momsrapporten från början till slut och vad alla dess olika rutor betyder.

Läs mer
05 september 2019

Lyssna på vår medverkan i Podcasten Scrum Dynamics

För en tid sedan medverkade vi på NAB Solutions i den australiensiska podcasten Scrum Dynamics som hålls av Neil Benson. Podcasten är framtagen för Microsoft Business applications användare som arbetar med att implementera Dynamics 365, PowerApps, Flow och Power BI. Vi på NAB Solutions fick frågan att medverka i podcasten då vi var finalister i kategorin Partner of the Year för Dynamics 365 Business Central tidigare i år. Du kan läsa mer om vår finalistplats nedan. 

Läs mer
05 september 2019

Vår konsult Jörgen cyklade mot cancer

Efter sju dagar och 120 mil nådde vår konsult Jörgen Paris till förmån för Barncancerfonden med Team Rynkeby – God Morgon. Organisationen är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar för att hjälpa barn med cancer och deras familjer. I år var det totalt 2 100 cyklister, 54 lag från sju länder, som tillsammans cyklade till Paris.

Läs mer
05 september 2019

Vad händer nu?

Under sommaren har det hänt en hel del. Bland annat har vi varit på Microsoft Inspire som hölls den 14–18 juli i Las Vegas. Under fyra dagar var Johan och Anton från oss på flera olika föreläsningar och sessioner för att höra mer om vad som händer framöver. 

Läs mer
29 augusti 2019

NAB Solutions och Scapta i samarbete kring e-handelslösning

NAB Solutions och Scapta har inlett ett samarbete där NAB nu kan erbjuda Scaptify Connector i sina lösningar. Koppla ihop e-handelslösningen Shopify med Dynamics 365 Business Central.

Läs mer
13 augusti 2019

Välkommen tillbaka efter semestern!

Hoppas att du har haft en härlig sommar och hunnit njuta av lite ledighet. Första veckorna tillbaka från semestern kan ibland vara lite trögstartade. Därför har vi satt ihop en lista med saker som du kan tänka på, så som att ta bort autosvar med mera. Använd gärna listan som en checklista så du inte glömmer bort något.

Läs mer
06 augusti 2019

Se till att bli experter på er affärslösning redan i höst!

Visst kan hösten kännas långt borta, men hösten är ofta en perfekt tid att investera i företaget och effektivisera ert arbete. Därför kan det vara bra att redan nu fundera på vilka utbildningar ni vill gå och vad ni vill bli bättre på. Det här för att kunna ta nästa steg i affärslösningen, bli mer trygga i programmet samt använda alla dess fördelar och funktioner.

Läs mer
31 juli 2019

Få tillgång till färdiga Power BI-rapporter med hjälp av Badger!

Badger är appen som ger dig möjlighet att enkelt komma igång med Power BI i ert Dynamics 365 Business Central. Med hjälp av Badgers olika mallar får du tillgång till färdiga rapportpaket som gör det enkelt att ta ut de rapporter du önskar. Badger hjälper dig att enkelt analysera företaget och skapa insikter som leder till snabbare och bättre beslut.

Läs mer
24 juli 2019

Ta med dig din affärslösning vart du än är.

Ladda ner Dynamics 365 Business Central appen till din mobila enhet och kom åt din affärslösning vart du än befinner dig. Appen är enkel att använda och hjälper dig att registrera data noggrant och snabbt. I appen har du samma funktionalitet som i din webbklient, anpassad till den aktuella storleken på skärmen för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Läs mer
17 juli 2019

Välj lösning så att den passar er verksamhet bäst.

StreamLine är lösning för dig som enkelt vill komma igång med din redovisning och fakturering på en vecka. Du får alla funktioner du behöver för att kunna arbeta med grunderna till er bokföring och redovisning. För att du ska hitta en lösning som passar er verksamhet har vi tagit fram tre stycken olika paket.

Läs mer
11 juli 2019

StreamLine – vår paketerade lösning.

Kraftfullt, skalbart och intelligent. StreamLine är en färdigpaketerad lösning med nödvändig parametersättning som gör att du kommer igång med din redovisning och fakturering på en vecka. StreamLine är byggt på Microsofts kraftfulla affärssystem Dynamics 365 Business Central. När du kommer igång med StreamLine och Business Central har du en plattform som du kan bygga ut i takt med att er verksamhet växer.

Läs mer
04 juli 2019

Tidrapportera i mobilen med Business Central appen.

Nu kan du tidrapportera i mobilen med Business Central appen. Allt som krävs är NAB Solutions tillägg StoryPoint som ingår i vårt paket StreamLine Projekt & tid. Appen finns också att ladda ner i Microsoft AppSource.

Läs mer
25 juni 2019

Kom igång snabbt och enkelt med våra paketerade lösningar

Dynamics 365 Business Central är Microsofts kraftfulla affärssystem och nu har vi på NAB Solutions tagit fram StreamLine redovisning & fakturering. Ett färdigpaketerat grundpaket som innehåller allt för att du ska kunna sköta företagets ekonomi utan krångel. Du kommer enkelt igång på en vecka vilket minimerar både tid och kostnad för uppstart.

Läs mer
11 juni 2019

NAB Solutions finalist i Microsoft Partner of the Year Award.

På nationaldagen avslöjade Microsoft vilka företag som vunnit och blivit nominerade till bästa partner i världen när det kommer till affärslösningen Dynamics 365 Business Central. Vi prisades tillsammans med andra företag som hör till toppskiktet av Microsofts partners globalt.

Läs mer
11 juni 2019

NAB Solutions global finalist i Dynamics 365 Business Central, Partner of the Year Award.

Den sjätte juni stod det klart att Växjöföretaget NAB Solutions har blivit nominerat till bästa Microsoft partner i världen inom kategorin Dynamics 365 Business Central. NAB Solutions prisades tillsammans med andra företag som hör till toppskiktet av Microsofts partners i världen genom att påvisa framstående egenskaper inom innovation och implementation av kundlösningar baserade på Microsoft-teknik.

Läs mer
05 juni 2019

Kortkommandon i Modern Client

För att jobba snabbt och effektivt i Business Central har vi satt ihop en liten lathund med kortkommandon. Memorera dem och öka effektiviteten ytterligare!

Läs mer
28 maj 2019

Microsoft Insights – vi förklarar vad det är och hur du använder det

När du loggar in i ditt Business Central får du ta del av olika insikter, oftast gällande dina kunder eller fakturor. Med hjälp av de olika insikterna kan du förena kunddata för att ta fram information och fakta. Du kan enkelt få reda på olika beteenden hos dina kunder och vilka varor eller tjänster de beställer.

Läs mer
16 maj 2019

Badger hjälper dig att enkelt komma igång med Power BI. Lär dig mer om lösningen på vårt kostnadsfria webbinarium

Badger är en Power BI lösning som gör att du kan börja analysera ditt företag från samma dag som du installerar appen. Med hjälp av Badger kommer du igång med Power BI snabbt och enkelt.

Läs mer
15 maj 2019

Det börjar närma sig, glöm inte bort att anmäla dig till grundutbildningen i Dynamics NAV!

Är du eller kanske din kollega ny i Dynamics NAV eller känner att du behöver mer kunskap? Under nästa vecka håller vi en webbutbildning för dig som vill lära dig grunderna i Dynamics NAV. Under två tillfällen, som är fördelade på två timmar vardera, får du kännedom om systemnavigering, grundläggande ekonomi, kundreskontra och leverantörsreskontra.

Läs mer
15 april 2019

Ta chansen och lär dig mer om momsredovisning och momsrapportering!

Förstå momsredovisningen bättre och lär dig momsrapporteringen från grunden med vår webbutbildning.

Läs mer
02 april 2019

Ändrade öppettider under påsk

Påsken närmar sig, vilket brukar betyda lite längre ledighet för de flesta. I samband med de olika helgdagarna har supporten öppet enligt följande.

Läs mer
26 mars 2019

Upplev din nya affärslösning redan idag!

Välkommen till våra kostnadsfria webbinarier om Dynamics 365 Business Central, Microsofts nya affärslösning.

Läs mer
15 mars 2019

Är du den på företaget som arbetar mycket i NAV och Excel och vill lära dig mer om hur du kan använda programmen ihop?

Torsdagen den 28 mars klockan 13.30 till 15.00 håller vi webbutbildning för dig som vill lära dig mer om kopplingen mellan NAV och Excel samt ta ut data till Power BI.

Läs mer
13 mars 2019

Du har väl inte missat NAVUGs användarföreningsmöte nästa vecka, den 19 mars?

Tisdagen den 19 mars håller NAVUG, NAV user group, användarföreningsmöte i Stockholm. NAVUG är en organisation som främjar användandet av Microsoft Dynamics NAV.

Läs mer
01 mars 2019

Vi har uppdaterat vår logotyp!

Vi tar avstamp mot framtiden och kommer under 2019 förnya vår grafiska profil. Som start på detta lanserar vi nu vår nya logotyp.

Läs mer
12 februari 2019

Det börjar närma sig, glöm inte bort att anmäla er till grundutbildningen i Dynamics NAV.

Är du eller kanske din kollega ny i Dynamics NAV? Under nästa vecka håller vi vårens första webbutbildning där vi lär dig grunderna i Dynamics NAV.

Läs mer
08 februari 2019

Effektivisera era möten

Enligt en undersökning av Microsoft som gjordes nyligen visade det sig att 71 procent av våra möten anses vara mindre produktiva. Varje anställd spenderar ungefär sex timmar per vecka i möten..

Läs mer
04 februari 2019

Utvecklas och lär er mer med våra webbutbildningar

Under våren kommer vi att erbjuda tre webbutbildningar. Först ut är Grundutbildning i Dynamics NAV som är uppdelad på två tillfällen där vi går igenom fyra olika avsnitt.

Läs mer
28 januari 2019

Har du koll på det nya lagkravet angående e-faktura till den offentliga sektorn?

Det är ungefär två månader kvar innan e-faktura blir obligatoriskt för aktörer som fakturerar den offentlig sektorn. Det här betyder att du som skickar fakturor till den offentliga sektorn endast kan skicka e-fakturor från och med den 1 april.

Läs mer
23 januari 2019

Har du hört talas om DIGG? 

DIGG är en ny myndighet som startades den 1 september 2018. DIGG står för Myndigheten för Digital Förvaltning och är skapad för att tänka nytt, hantera nya utmaningar och se nya möjligheter.

Läs mer
09 januari 2019

Kom igång med Business Central Cloud med våra kostnadsfria webbinarier!

För dig som är ny till Business Central Cloud, eller är intresserad av att veta mer, kommer vi under åtta fredagar från och med den 11 januari att hålla kortare webbinarium. Lär känna systemet och få en överblick hur du kan arbeta med Business Central Cloud.

Läs mer
21 december 2018

Här kommer några hårda paket från oss till er…

Vi har nu börjat uppgradera våra första kunder till Business Central Cloud och det har gått bra. Vi kommer att fortsätta med fler installationer så fort vi kan efter helgerna.

Läs mer
12 december 2018

Tips inför jul och nytt år

Julen närmar sig sakta men säkert och snart kanske det är dags för lite ledighet. Ibland kan det bli lite extra stressigt inför jul. Vi har därför tagit fram en lista med lite tips som kan vara bra att tänka på.

Läs mer
05 november 2018

Tack Directions EMEA 2018!

Efter tre dagar på Directions EMEA 2018 med keynotes, sessioner, möten och mingel är vi nu tillbaka till vardagen och tänkte sammanfatta kortfattat vad vi fått ta del av. Under tre intensiva och inspirerande dagar fick vi ta del av spännande nyheter om framtiden och Business Central.

Läs mer
25 oktober 2018

Digitaliseringen ställer nya krav på säkerheten

Digitalisering är något som det länge har pratats om och blir allt större och vi kan nog komma överens om att digitaliseringen är här för att stanna.

Läs mer
24 oktober 2018

NAB – Nu en del av Pipols globala nätverk!

Är din verksamhet på väg att etableras i ett nytt land och upplever ni utmaningar med att möta den nya marknaden på rätt sätt? Ni är inte ensamma.

Läs mer
07 september 2018

GDPR – snart fyra månader senare

Den 25 maj trädde GDPR i kraft, vilket nästan ingen kunde missa. Företag rensade i kundregister och information sorterades upp för att anpassas till den nya förordningen. Men vad händer nu och hur ser det ut idag?

Läs mer
13 juli 2018

Vad händer just nu med Dynamics 365 Business Central?

Tidigare i våras lanserades Dynamics 365 Business Central på riktigt och blev tillgängligt för flera länder, därav Sverige. Innan vi på NAB Solutions lanserar Dynamics 365 Business Central är det vissa justeringar som behöver göras.

Läs mer
10 juli 2018

AI fortsätter att växa och förändrar affärssystemkartan – hänger vi med?

AI, artificiell intelligens är ett hett ämne och diskuteras mer och mer inom olika organisationer och branscher. I en intressant artikel från idg.se skriver de att affärssystemkartan håller på att ritas om och ställer sig frågan om de svenska aktörerna hänger med.

Läs mer
14 juni 2018

Vem har koll på GDPR och företagsmobilerna?

I och med GDPR så har de flesta företag fått tänka till. Tighta sina policys för att skydda personuppgifter i sina interna system och i sin IT-miljö. Fokus har förmodligen legat på datorer, system, hårddiskar och servrar och därför inte på telefoner eller andra mobila enheter, därav kan frågan om företagsmobilerna ha hamnat i skymundan.

Läs mer
24 maj 2018

GDPR ersätter PuL – Vad är skillnaden?

Det brinner i knutarna och den nya dataskyddsförordningen GDPR, träder i kraft imorgon. GDPR är förordningen som behandlar hur företag, organisationer, myndigheter och föreningar inom EU får hantera, lagra, analysera och arbeta med de personuppgifter som samlas in.

Läs mer
23 maj 2018

Tips inför sommaren – vad är viktigt att tänka på innan semestertider?

Nu börjar vi närma oss semestertider och vem vill inte hinna njuta av solen? Det kan vara lätt att känna sig stressad över att allt inte hunnits med och att du har något kvar att göra, känner du igen dig? Vi har sammanställt en text med tips om vad som är viktigt att tänka på innan semestertider.

Läs mer

Var vänlig och fyll i ditt förnamn.

Var vänlig och fyll i ditt efternamn.

Var vänlig och fyll i e-post.

email