När den senaste versionen av Dynamics NAV lanserades med ”More mobile and more cloud” bjöds det på en hel del nyheter. Den kanske mest spännande var NAV Tablet Client. Tablet Client är Microsoft Dynamics NAV:s mobila affärslösning för surfplattor. Du använder klienten genom att ladda ner en app från App store, Windows store eller Google play. Tablet Client fungerar både mot NAV som är installerat lokalt eller i molnet. Med hjälp av klienten kan du enkelt arbeta med Dynamics NAV 2015 var du vill, när du vill och hur du vill. Klienten kan köras i både iOS, Android och Windows.

I rollcentret på den mobila klienten för surfplattor får du en tydlig översikt över ditt företag. Eftersom du kan ha med dig surfplattan var du vill passar den perfekt för servicetekniker, säljare, beslutsfattare eller vem som helst i din organisation som vill ha åtkomst till Dynamics NAV som en mobil enhet.

Genom att kunna visa upp aktuell data direkt på surfplattan är det lättare för exempelvis en utesäljare att engagera kunden ute på fält vilket gör det enklare att stänga en affär. Visa upp stora och iögonfallande grafer och diagram direkt från Dynamics NAV. Trovärdigheten ökar när säljaren kan visa upp korrekt information vid ett möte av kunder, partners och leverantörer. Säljaren skickar sedan in sin order direkt från surfplattan vilket minskar ledtiden då säljaren slipper att först ta sig till kontoret.

Funktioner på surfplattan som kamera, kartor och telefon är även integrerat med Dynamics NAV. Ta en bild ute hos kunden och ladda upp den direkt i Dynamics NAV. Funktionen att kunna använda två appar bredvid varandra förenklar för dig som behöver göra två saker samtidigt. Titta på leveransvillkor i Dynamics NAV samtidigt som du sitter i ett möte via Lync.

Med hjälp av touch-funktionaliteten i Tablet Client navigerar du dig på surfplattan genom att peka med antingen ett finger eller en PC-penna. Det ger dig en helt ny möjlighet till att kunna ta snabba beslut och låta kunden signera direkt på surfplattan.

Enligt en undersökning som gjordes av Dimensional Research visar att en majoritet på 97 % av 300 tillfrågade svarade att få tillgång till data genom affärsapplikationer när och var man än befinner sig gör medarbetarna mer effektiva på sina jobb. Tre fjärdedelar av de tillfrågade uppgav att deras anställda använder surfplattor på jobbet.

För att kunna använda appen för Tablet Client måste du först vara ansluten till en Dynamics NAV 2015 server. Rollcentret på din surfplatta styrs av vilka funktioner som är tillgängliga för dig som användare. Rollcentret ser olika ut beroende på vilken roll i systemet som du är tilldelad. Tablet Client kan självklart även köras i molnet.