Nu närmar sig lanseringen av Microsoft NAV 2017 och Microsoft Dynamics 365. De grova dragen kom fram i samband med World Partner Conference redan i juli. Nästa vecka är konferensen Directions North America som är helt fokuserad på NAV där vi förväntar oss att Microsoft berättar alla detaljer. Dynamics 365 kommer att finnas i två versioner, Enterprise som bygger på Dynamics AX och Dynamics CRM, och Dynamics 365 Business som bygger på ”Project Madeira” vilket är en variant av Dynamics NAV 2017.

D365 Business kommer inte ersätta Dynamics NAV, utan vara ett komplement i molnet för paketerade lösningar, typ NAVsmart från NAB Solutions. Dock vet vi inte när D365 Business blir tillgängligt i Sverige. Just nu verkar det dock dröja till minst nästa år, men det kan ändras med tanke på hur högt prioriterat D365 är för Microsoft.

Den goda nyheten för alla som använder Dynamics NAV är att allt som görs för D365 Business blir tillgängligt i Dynamics NAV, och Dynamics NAV kommer fortsätta att utvecklas parallellt med D365.

Vi har skrivit om Dynamics 365 tidigare läs gärna mer i inläggen nedan

Dynamics 365 – Skräddarsy ditt användande

Skaparna bakom Dynamics 365 – vad är tanken?