Vi tycker också att det är knepigt med lagerbokföring ibland..

Vi tycker också att det är knepigt med lagerbokföring ibland..

Webbutbildning i lagerbokföring och lagervärdering

Ni som arbetar med lagerbokföring vet hur krångligt och tidskrävande det är när det fysiska lagret inte stämmer överens med saldot som systemet visar, eller den summa bokföringen visar. Vid felaktiga lagersaldon eller lagervärderingar tar det mycket tid att reda ut vad som egentligen felar. Onödigt arbete som vi helst undviker.

Arbetar du med lagerbokföring?

Lager är ett stort område. I den här utbildningen fokuserar vi på den bokföringstekniska delen. Vad händer när det sker in- och utleveranser, hur förändras bokföringen när något förändras i ert lager och vad gör systemet när ni bokar era olika transaktioner?

Det här är en utbildning för er som behöver få bättre kunskap i hur ni arbetar med lagervärdering i NAV och hur systemet fungerar i dessa situationer. Vi tittar bl.a. på hur NAV hanterar styckkostnaden vid olika värderingsprinciper (FIFO, Standard och Genomsnitt) på artiklarna, samt hur och när indirekt omkostnad % skapas och konteras på en artikel.

Datum: 19/4
Tid: 13.30-15.00
Plats: Webbutbildning, sker via Skype
Er investering: 2000kr/företag

Låter det här som något för dig?

Webbinarium – nyfiken på EDI och hur du e-fakturerar i NAV?

Webbinarium – nyfiken på EDI och hur du e-fakturerar i NAV?

Använd dig av elektronisk fakturering. Ett steg i att digitalisera er verksamhet.

Funderar ni över vad EDI egentligen betyder och vad konceptet EDI innebär? Är ni nyfikna på hur ni kan spara pengar genom att smart fakturera elektroniskt från ert NAV? Vad bra, nu håller NAB tillsammans med Golden EDI ett webbinarie där vi ska försöka förklara det för er.

Golden EDI har bred kunskap inom det nämnda området och har hjälpt många företag att komma igång med sina olika EDI-flöden. För att företag ska hantera sina EDI-flöden erbjuder Golden EDI en nyckelfärdig lösning som hjälper till att effektivisera värdekedjan. Här får ni också hjälp att uppfylla olika EDI-krav som ställs från olika kunder, allt i samma lösning. Dessutom implementeras den här tjänsten smidigt i ert NAV och med rätt verktyg kan ni utnyttja er affärslösning på ett smartare sätt.

På det här webbinariet vill vi upplysa er om EDI generellt men också visa hur tjänsten Golden EDI skulle kunna fungera för er. Under 1h 30 min får ni övergripande kännedom i ämnet för att sedan gå in mer i de tekniska delarna över hur tjänsten fungerar.

Låter det intressant?

Datum: 18/4
Tid: kl.13:30-15.00
Plats: Webbinariet sker via Skype
Kostnadsfritt

Välkomna!

Vårens webbutbildningar i Dynamics NAV

Vårens webbutbildningar i Dynamics NAV

Nu är det dags att boka in vårens webbutbildningar. Varje termin erbjuder vi ett par webbutbildningar som ni deltar i via nätet. En fördel med webbutbildningarna är att det är ett tids- och kostnadseffektivt sätt att lära sig mer om Dynamics NAV. En annan fördel är att ni anmäler er per företag vilket gör att det går att vara ett par personer som deltar i webbutbildningen samtidigt, till samma kostnad. Utbildningarna sker via Skype. Vi spelar in utbildningarna, så om ni har deltagit i webbutbildningen kan ni ta del av den även i efterhand

I vår kommer vi att fördjupa oss i följande ämnen:

 • NAV och Excel – Så här använder du NAV och Excel bättre i den dagliga verksamheten.
  Datum: 15 mars
  kl.13.30-15.00
 • Lagervärdering och lagerbokföring – Förstå den bokföringstekniska delen vid lagerhantering i ert affärssystem.
  Datum: 19 april
  kl.13.30-15.00
 • Momsredovisning och Intrastat rapportering- Förstå er moms- och Intrastat rapportering i Dynamics NAV.
  Datum: 17 maj
  kl.13.00-15.00

För mer information om innehållet i utbildningarna eller för att göra er anmälan, besök vår hemsida.

Webbutbildningar

Microsoft Dynamics 365 – nyfiken på detaljerna?

Nu närmar sig lanseringen av Microsoft NAV 2017 och Microsoft Dynamics 365. De grova dragen kom fram i samband med World Partner Conference redan i juli. Nästa vecka är konferensen Directions North America som är helt fokuserad på NAV där vi förväntar oss att Microsoft berättar alla detaljer. Dynamics 365 kommer att finnas i två versioner, Enterprise som bygger på Dynamics AX och Dynamics CRM, och Dynamics 365 Business som bygger på ”Project Madeira” vilket är en variant av Dynamics NAV 2017.

D365 Business kommer inte ersätta Dynamics NAV, utan vara ett komplement i molnet för paketerade lösningar, typ NAVsmart från NAB Solutions. Dock vet vi inte när D365 Business blir tillgängligt i Sverige. Just nu verkar det dock dröja till minst nästa år, men det kan ändras med tanke på hur högt prioriterat D365 är för Microsoft.

Den goda nyheten för alla som använder Dynamics NAV är att allt som görs för D365 Business blir tillgängligt i Dynamics NAV, och Dynamics NAV kommer fortsätta att utvecklas parallellt med D365.

Vi har skrivit om Dynamics 365 tidigare läs gärna mer i inläggen nedan

Dynamics 365 – Skräddarsy ditt användande

Skaparna bakom Dynamics 365 – vad är tanken?