Den 22 till 24 juli anordnas för första gången Microsoft Business Application Summit i Seattle. Det är ett event med tekniken i fokus där experter inom olika områden kommer vara på plats för att svara på frågor. Eventet är en sammanslagning av tidigare event som Data Insight Summit, Convergence och Dynamics 365 Technical Conference som Microsoft anordnat.

Som partner till Microsoft erbjuds möjligheten att lära sig bredden av de olika program som Microsoft utvecklar. Att kunna koppla samman bland annat Power BI och Power Apps gör det möjligt att möta marknaden på nya sätt och fortsätta utvecklas. Eventet kommer fokusera på Dynamics 365, Power BI, Excel och Microsoft Flow. Ett tillfälle att ta del av de senaste nyheterna och Microsofts utveckling framåt.

Vad händer på Microsoft Business Application Summit?

Eventet pågår under tre dagar och det kommer finnas analytiker, användare, utvecklare och IT experter på plats. Det är ett unikt tillfälle där partners till Microsoft får möjligheten att prata med utvecklare direkt och ställa frågor. Under dagarna kommer flera olika föreläsare hålla i olika sessioner, totalt kommer det vara över 200 sessioner. Till Seattle kommer bland annat Malcom Gladwell, bästsäljande författare vars böcker bygger på oväntade konsekvenser av forskningsresultat. Han vill söka förnuftiga förklaringar till problem och har bland annat släppt boken David och Goliat: konsten att slåss mot jättar. På Microsoft Business Application Summit kommer han att föreläsa om hur affärsintelligens kan hjälpa företag att förändras storskaligt och hur det positivt kan utveckla företag.

Utöver Malcolm Gladwell så kommer bland annat sessioner hållas av James Phillips som är Corporate Vice President of Microsoft Business Application Group och personer som representerar olika områden, bland annat Will Thompson, Program Manager för Power BI och Brian Jones, Program Manager för Excel. För att läsa mer om alla föreläsare kan du klicka här.

Vad kan vi förvänta oss?

Vad kan vi förvänta oss av eventet? Som tidigare nämnt kommer det att vara gästföreläsare och experter inom olika områden. Det kommer hållas workshops med allt från 60 minuters inlärnings sessioner till djupdykningar inom specifika områden. Chansen att träffa experter för att få ställa frågor.

Vi kommer att åka dit! Det här för att inspireras och lära oss mer av Microsoft Business Application Summit samt för att få chansen att ställa frågor direkt till experterna. Vi kommer såklart att hålla er uppdaterade under hösten med allt spännande som händer. Låter det intressant och vill du läsa mer om eventet? Mer information hittar du här!