Som vi skrivit i tidigare inlägg så var Directions North America förra veckan. Om vi läser på olika forum kan vi hitta en del information om vad som hänt under veckans konferens. Först och främst så har NAV 2017 inte haft sitt releasedatum än men enligt rykten ser det ut att bli den 24 oktober, kort därefter lovar Microsoft att den officiella releasen i USA av Dynamics 365 Financials också ska äga rum.

Det pratas såklart mycket framtid på konferensen och det känns som att vi befinner oss i ett skede där det händer mycket intressanta saker. En av talarna Paul White berättade att det handlar om en ”och”-strategi för Microsoft Dynamics samtidigt som han visade den här bilden.

konferens
(Bild hämtad från: https://totovic.com/)

Om vi ser bildens rubrik ”Dynamics NAV och Dynamics 365” ser vi vilket fokus det är på de här båda lösningarna. Vi ser att Dynamics AX och Dynamics CRM bara kommer fungera som en del av en Dynamics 365 lösning. Det är fortfarande inte tillräckligt tydligt, för vi förväntar oss att CRM ska vara en del av både Enterprise- och Businesslösningarna men AX kommer enbart vara en del av Dynamics 365 Enterprise medan Project Madeira kommer vara en del av Businessprodukten. Dynamics NAV kommer fortsätta existera som självständig produkt. Vi ser att NAV än så länge kommer finnas som både lokal installation och som molntjänst. Många namn och olika begrepp? Vi förstår att det kan känns rörigt men vi hoppas att det kommer klarna inom en snar framtid.

Några nya funktioner som kan delges?  En ny funktion som nämns i inlägget jag hämtar texten från är Cortana Intelligence i kassaflödesprognoser. Det är brilliant tänker vi! Funktionen ska du ha tillgång till i NAV 2017 och Project Madeira. Cortana Intelligence, vad är det undrar ni? Jo, ett analysverktyg som hjälper er att fullständigt hantera all er data och omvandla det till en intelligent handling. Det gör att du kan vidta åtgärder för att ligga steget före dina konkurrenter och det genom att gå längre än att titta i backspegeln. Ungefär så här:

cortana
(Bild hämtad från https://totovic.com/2016/09/23/sales-and-inventory-forecast-using-cortana-intelligence-for-project-madeira/)

En annan funktion som nämns i den nya versionen är ett riktigt bra utvecklingsverktyg. Det är  otroligt lätt att använda. Du kan egentligen bara klicka på knappen Redigera i din webbklient och sedan är miljön väldigt logisk för att förändra dina vyer. Du kan anpassa, lägga till eller ta bort fält, välja att stoppa och sedan bestämma hur du ska använda den vyn du har tagit fram. Du kan se dina förändringar i alla dina klienter såsom webbklient, tabletklient eller mobilklient. Om det här kommer vara en funktion för kunder eller enbart partners återstår att se.

Vi hoppas kunna rapportera fler roliga nyheter om NAV 2017, Projekt Madeira och Dynamics 365 inom kort.

Källa