I höstas när Microsoft lanserade Office 2016 meddelade de att det är en spännande tid som ligger framför oss. Vårt beteende över hur vi vill arbeta har förändrats men fortfarande vill alla få ut så mycket som möjligt av sin tid. Här blir tillgängligheten oerhört viktig. En högt ställd ambition som Microsoft uttalade var att uppfinna produktivitet på nytt, nu i den mobila världen, allt för att anpassa sig efter våra nya behov.

Vad krävs?

De menar att tillgängligheten är viktig. Det går inte att binda arbetet till en plats, människor är i rörelse och vi måste anpassa våra verktyg efter det. Där du väljer att arbeta och den enheten du väljer skall vara tillgänglig.

Microsoft menar också att kommunikation inom företaget är grunden för produktivitet. För att nå gemensamma resultat behöver vi kunna konversera över platser och tidszoner. Samtalen kommer driva verksamheten framåt och bidra till att nå de gemensamma målen.

Det tredje är en plattform som kan hantera det nya sättet att arbeta. En komplex lösning där era dokument, er kommunikation och era arbetsprocesser inte längre är bundna till en enhet. Det krävs en tjänst med intelligenta lösningar som kan hantera kunskapen och arbetssättet du och din organisation behöver för att kunna driva produktiviteten.

Finns det en lösning?

När Office 2016 lanserades togs det ett stort steg framåt. Tillgänglighet, kommunikation och en intelligent lösning kan allt återfinnas i de nya verktygen OneDrive, Sway, OneNote, Outlook eller Skype som exempel. Outlook och OneNote är för de flesta bekanta sedan tidigare, det för att hantera email eller anteckningar, medan OneDrive, Sway och Skype är nya begrepp. OneDrive är en plattform där du kan ladda upp dina dokument, de användare som har tillgång till mappen kan läsa och redigera i dokumenten i realtid. Med Sway kan ni skapa presentationer på surfplattor eller andra mobila enheter och nå presentationen från olika platser. Skype fungerar som ett kommunikationsverktyg där ni kan skicka meddelanden, ringa varandra, hålla möten inom er verksamhet via Skype. Tanken är att det ska vara ett smart sätt att arbeta. Hela Office 365 är början på Microsofts ambition om att förenkla företagandet och hjälpa verksamheter till produktivitet.

Vi på NAB Solutions vet om det här. Det är därför vi har system som du lätt kan integrera med Office365. Vi kan se fördelarna med det. I ett tidigare inlägg skrev vi om vår helhetslösning Dynamics NAV och Office 365. Gå gärna in och läs det inlägget, där kan du läsa om raden möjligheter den här helhetslösningen bär med sig.

 

Få en helhetslösning med Dynamics NAV och Office 365

Källa: blogs.microsofts.com