Dynamics 365 for Financials

Enligt det här inlägget kommer Microsoft Dynamics 365 for Financials inom en snar framtid att erbjuda full funktionalitet likt affärslösningen Microsoft Dynamics NAV. Fram till att Dynamics 365 for Financials utökas med full funktionalitet är den begränsad. De områdena som lösningen idag innehåller är i huvudsak funktionalitet för ekonomi- och orderhantering. När Microsoft utökar den nya affärslösningen, vilket utlovas ske i slutet av året, kommer den innehålla full funktionalitet inom produkten. Lösningen ska då även inkludera produktion och lagerhantering.

Vad är då skillnaden?

Det här är en fråga som alla kommer att ställa sig. Vad blir skillnaden mellan de två produkterna?

Svaret är hur du kundanpassar.

I Dynamics 365, är din möjlighet till anpassning det som finns tillgängligt inom ramen för extensions. På Microsoft Appsource hittar ni de alternativ som finns för att ni ska kunna kundanpassa er produkt. Skulle ni dock behöva något utanför ramen för det som ligger på Appsource som extensions, så kommer det att behövas en ”work around”, vilket inte är möjligt i Dynamics 365 for Financials.

Det betyder att om du köper ”klassiska” Microsoft Dynamics NAV kommer möjligheten för den här typen av unika kundanpassningar att finnas kvar.

Framtiden

Extensions, eller tillägg som vi kan kalla det på svenska, adderar ni till Dynamics 365 for Financials i form av appar. Apparna finns tillgängliga att köpa på Appsource, vilka ska fungera som ert sätt att kundanpassa om ni kör på den här affärslösningen. I dagsläget händer mycket med Dynamics 365 for Financials, lösningen förändras ständigt. I samband med varje ny release introduceras nya funktioner och lösningen utökas. Ett förtydligande som möjligtvis bör göras är att Dynamics 365 kommer inte att kunna köras via Windows-klient. Utan är helt molnbaserad.

Vi på NAB Solutions har utvecklat vår första app för Dynamics 365 for Financials, TRAMA. Microsofts nya affärslösning är fortfarande enbart tillgänglig för den amerikanska marknaden och vi väntar på att lösningen ska komma till Europa och Sverige.

Här hittar du hela artikeln

Tidigare artiklar om Dynamics 365 for Financials

Inlägg med film
Dynamics 365 tillgängligt i USA

Läs mer om TRAMA