Den 2 april släpptes äntligen Dynamics 365 Business Central på riktigt och produkten finns nu tillgänglig i ett flertal länder, däribland Sverige. Microsoft Dynamics NAV såsom vi känner till det, har idag miljontals användare i ca 195 länder världen över. Med Dynamics 365 Business Central fortsätter resan, fast med ett nytt och enligt oss mer beskrivande produktnamn. Det här är affärslösningen med samma stabila NAV-grund men med framtiden i sikte och en NAV-bas i molnet. Arvet från 90 talet i Navsion finns kvar, nu i den senaste tekniken.

Även om det kommer dröja tills att Dynamics 365 Business Central är likvärdig med Dynamics NAV såsom vi arbetar med det idag, är det ett steg mot att modernisera och utveckla affärslösningar för 100 000-tals användare. Dynamics 365 Business Central har i grunden samma kapacitet som Dynamics NAV men behöver kompletteras för att fungera smidigt för exempelvis svenska företag. Därför kan det vara knepigt att börja använda produkten direkt, men en version av SweBase är på väg till Business Central och mer tilläggslösningar kommer efter hand.

Med Dynamics 365 Business Central kan ni arbeta integrerat med olika applikationer inom en och samma lösning. Ni arbetar effektivare genom att använda automatiserade flöden och integrera verktyg, plattformar och olika sorters intelligens för att uppnå högre produktivitet. Den sömlösa upplevelsen är målet. Att kunna röra sig mellan olika applikationer utan att bli avbruten för att byta plattform. Dynamics 365 Business Central är byggd för att företag ska kunna utvecklas tillsammans med affärslösningen.

Framtidswebbinariet

Det händer en del nu. Är ni nyfikna på att höra mer om Dynamics 365 Business Central och Dynamics NAV? På fredag den 6/4 håller vi ett webbinarium som vi kallar framtidswebbinariet. Vi diskuterar skillnaderna mellan NAV och Business Central och vart utvecklingen går. Ni har självklart möjlighet att ställa frågor. Anmäl er nedan.