Microsoft Dynamics 365 Business Central

Det känns otroligt roligt att äntligen få presentera namnet på Microsofts ”nya” affärslösning Dynamics 365. Lösningen har tidigare lanserats som Dynamics 365 for Finance/Operations, och under det senaste halvåret, även gått under namnet Microsoft Dynamics 365 ”Tenerife” och bygger helt på Dynamics NAV eller som vi säger till vardags, Navision. Vi har pratat om att ett nytt namn varit på gång och vi har vetat att Microsoft planerat ett tillkännagivande under våren. Igår blev det äntligen officiellt. Dynamics 365 "Tenerife" kommer framöver att kallas Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Microsoft Dynamics 365 Business Central är framtidens moderna plattform som ska förena, effektivisera och automatisera uppgifter och arbetsflöden för företag i molnet. Det här är en plattform som ni integrerar bekanta verktyg som Outlook, Word och Excel med. Microsoft Dynamics 365 Business Central har också ambitionen att integrera Business Intelligence och andra smarta teknologier för att få en komplett lösning. Allting samlat. Tanken är att ert användande kan växa i takt med att er verksamhet och behov växer.

Som en klok NAB-kollega beskrev det: "Det nya namnet signalerar en produkt som visar navet/centralen i er verksamhet där ni sedan kopplar på specialiserade applikationer som Sales och Marketing för att skapa en företagslösning som passar er.

Namnet signalerar även en Cloud-First men inte Cloud-Only strategi precis i linje med vad Microsoft önskar. Det känns logiskt att en "Business Central" ligger i molnet där jag som kund inte behöver tänka på drift utan kan fokusera på det som är viktigt för mig, snarare än att jag kör mitt "Business Central" lokalt själv. Det känns som att det här går i linje med de strategier Microsoft tidigare förmedlat”.

Vad säger ni? Är det här framtidens affärlösning för er?