NAVUG står för NAV User Group (användarförening) och är en organisation som främjar användandet av Microsoft Dynamics NAV. Föreningen grundades i USA och har sitt säte i Tampa, Florida. Det finns idag NAVUGs i USA, Canada, Danmark, Italien, Storbritannien och Sverige. Moderorganisationen i USA har en handfull anställda men allt arbete i NAVUG Sverige är helt ideellt.

Det är lätt att tro NAVUG är en del av Microsoft, men det är det inte. NAVUG är ett initiativ taget av användare för att organisera och hjälpa andra användare av NAV. Microsoft sätter ingen agenda för mötena och är inte med på mötena om vi inte ber dem. Däremot kan Microsoft vara en resurs för NAVUG om vi vill veta mer om kommande produktnyheter, få tillgång till demos eller liknande. NAVUG Sverige är inte associerad med någon speciell NAV partner i Sverige. NAV partners är en av NAVUG:s allra viktigaste tillgångar för kompetens, insikter om produkten och möjlighet att nå fler medlemmar. För NAVUG är det därför viktigt att ha alla partners förtroende för NAVUG Sverige.

Syftet för NAVUG i Sverige är:

”att vara en resurs för användare och beslutsfattare som: använder, funderar på att använda, eller vill lära sig om Microsoft Dynamics NAV”.

NAVUG erbjuder ett brett utbud av utbildningar, webinarier och konferenser. Tillsammans bidrar detta till att våra medlemmar lär sig NAV bättre och får ut mer av systemet och sitt arbete.

Målet med NAVUG är att:

– Lära sig av varandra.

– Känna trygghet i att köpa och investera i NAV

– Lättare att äga och förvalta NAV.

– Få igenom önskemål om produkten.

– Ha kul. Det ska vara kul att lära känna likasinnade.

Det finns två olika sorters medlemskap, ”membership” och ”subscription”. Subscription är gratis medan membership har en kostnad beroende på hur många användare som vill vara med. NAVUG Sverige har fyra möten per år. Man registrerar sig via NAVUG.com efter det att man blivit medlem. Om det uppstår problem med registreringen, anmäl er till magnus.ramfelt@klarapapper.se, så får ni hjälp.

Ledningsgruppen i NAVUG består idag av Elisabeth Wahlström som jobbar på Polfärskt i Lindome utanför Göteborg, Magnus Ramfelt som jobbar på Ekonomi Klara Papper i Stockholm och Christopher Carlander som jobbar på Rowsi i Stockholm.

Vill du bli medlem i föreningen besök då www.NAVUG.com