Utbildningar i NAV

Nu har vi bestämt datum för vårens utbildningar i NAV. Vi kommer ha en grundutbildning och två vidareutbildningar inom valda fokusområden. Oavsett om du är ny i NAV eller behöver lära dig mer så har vi utbildningar som ska kunna passa dig. Det smarta med våra utbildningar är att ni anmäler er per företag vilket gör att ni kan vara flera stycken som tar del av utbildningen samtidigt. Passa på och lär er mer om ert affärssystem med vårens utbildningar i NAV.


Grundutbildningen

Här kommer vi gå igenom grunderna i Dynamics NAV 2017. Utbildningen är fördelad på två tillfällen, där varje tillfälle är på cirka två timmar. Första tillfället kommer vidröra navigering i systemet och grundläggande ekonomi. Här får ni en chans att lära känna systemet och hur det är uppbyggt. Vid tillfälle nummer två kommer vi att gå igenom grunderna för hur kundreskontran och leverantörsreskontran fungerar i NAV.

Datum: 21 och 23 mars
kl. 10.00-12.00
Utbildningen sker via Skype.
Pris för utbildningen: 2500 kr/företag

Utbildningen passar för dig som är ny i systemet och arbetar i en version som är från 2013 och framåt. Det passar även om ni är på väg att uppgradera till Dynamics NAV 2017, i så fall har ni en chans att lära känna er nya version.

Anmälan till grundutbildningen


Fördjupningsutbildning

Bankkonton, bankkontoavstämningar och kassaflöden

I den här utbildningen fokuserar vi på hur du arbetar med bankkonton och bankkontoavstämningar i NAV. Hur fungerar det egentligen? Vi visar hur du gör bankkontoavstämningarna både för utländsk och svensk valuta samt hur du stämmer av bankkontot i NAV mot ditt ”verkliga” bankkontoutdrag. Vi kommer gå in lite extra på hanteringen av bankkonton när det kommer just till utländsk valuta eftersom bankkontoavstämningar vid valutakonton är ett effektivt sätt att stämma av era utländska transaktioner.

Här kommer vi även att titta på kassaflöden. Vi gör en kassaflödesanalys och visar hur du skapar en prognos för kommande likvida flöden. Med en kassaflödesprognos kan ni få en övergripande bild över hur er likviditet kommer se ut framöver. Avslutningsvis går vi igenom hur du kan skapa egna diagram och koppla dem till ditt rollcenter i NAV.

Datum: 27 april
kl. 14.00-15.30
Utbildningen sker via Skype
Pris för utbildningen: 2000 kr/företag

Utbildningen passar för dig som har grundläggande kunskaper i NAV och inom ämnet. Det är bra om ni arbetar i en version av NAV som är från 2013 eller framåt då utbildningen kommer ske i den senaste versionen, NAV 2017. Om ni är på väg att uppgradera kan det också vara en god idé att gå utbildningen. Då lär ni er hur det kommer fungera i er nya version.

Anmälan till utbildningen i bankkontoavstämningar och kassaflöden


Fördjupningsutbildning

Moms och intrastatrapportering

I den här utbildningen går vi igenom momsen från början till slut. Vi tittar på momsrapporten, redovisningen, hur du felsöker när din momsredovisning gått fel och vanliga fallgropar som är enkla att fastna i. Ni kommer få tips på hur ni ställer upp er momsrapport. Vid det här utbildningstillfället kommer vi också gå igenom hur en intrastatsrapportering ser ut. En bra utbildning om ni tycker att momsrapporteringen alltid är klurig eller handlar mycket inom EU.

Datum: 18 maj
kl. 14.00-15.30
Utbildningen sker via Skype
Pris för utbildningen: 2000 kr/företag

Utbildningen passar för dig som har grundläggande kunskaper i NAV och inom ämnet. Det är bra om ni arbetar i en version av NAV som är från 2013 eller framåt då utbildningen kommer ske i den senaste versionen, NAV 2017. Om ni är på väg att uppgradera kan det också vara en god idé att gå utbildningen. Då lär ni er hur det kommer fungera i er nya version.

Anmälan till utbildningen i moms och intrastatsrapportering